Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.

Sluit

Voegspijker, pneumatisch

Algemeen

Beschrijving:
Pneumatische voegspijker die met behulp van een ingebouwde luchttrilmotor vibrerend voegen in metselwerk verdicht voor het bereiken van een (middel)harde voeg (klasse C-D).

Arboverbetering:
Verminderde fysieke belasting tijdens het maken van een (middel)harde voeg.

Introductiejaar:
1997

Fabrikaat:
Lievers
Mijdrecht

Leverancier:
Van Vliet Bouwmachines
IJsselstein
Tel: 030 - 688 80 87
info@bvij.com
www.vbij.com

Prijsindicatie:
Euro 567,- excl. BTW inclusief voegmesjes van 8, 10 en 12 mm; voegmesje per stuk Euro 31,- excl. BTW

Leveranciers van soortgelijke producten:
NVT

Technisch

Productomschrijving:
De pneumatische voegspijker bestaat uit een machine met luchttrilmotor met daaraan gekoppeld verwisselbare roestvrijstalen voegspijkers, zodat voegen mechanisch verdicht kunnen worden.

Gebruik:
In gebruik verschilt de pneumatische voegspijker niet van de gewone voegspijker, waarbij de mortel vanaf het speciebord in de voeg wordt geschoven. Het verschil in bediening ligt in de verminderde fysieke belasting die nodig is tijdens het met kracht aandrukken van de stoot- en lintvoegen.
Vervanging van voegmesjes gaat eenvoudig door twee schroefverbindingen los te draaien met de bijgeleverde sleutel, waarmee de mesjes aan de voegspijker worden geklemd.

Specificaties:
- Luchtverbruik: ca. 20 l/min
- Aantal trillingen: 6.700/min
- Hoofdafmetingen: l x b x h = exclusief handgreep: 12 x 2 x 10
- Varianten voegspijkers: 8, 10, 12, 14, 16 mm
- Eigen gewicht: 750 g exclusief luchtslang
- Materiaalsoort: diverse

Effecten

Arbo effecten:
De pneumatische voegspijker beperkt de fysieke belasting door in een ongunstige houding veel kracht te moeten leveren voor het maken van een voldoende harde voeg.
Wat betreft de geluidsoverlast produceert een nieuw model 73 dB(A). In geval van slecht onderhoud kan dit oplopen tot 77 dB(A). De drempelwaarde voor geluid bedraagt 80 dB(A), zodat goed onderhoud ook in het kader van beperking van de geluidsoverlast van belang is.
Trillingsbelasting van de pneumatische voegspijker is in ieder geval minder dan 2,5 m/s2. De actielimiet wordt hiermee niet overschreden.

Efficiency effecten:
In de praktijk werkt de pneumatische voegspijker langzamer. Er worden echter op langere termijn garanties geŽist over de kwaliteit van het voegwerk, de hardheid. Bekend is dat een hardere voeg resulteert in een betere waterdichtheid en daarmee een langere levensduur van het voegwerk. Renoveren van voegwerk kost immers veel tijd en geld en is fysiek zeer belastend. Op lange termijn bezien zijn de efficiency-effecten van de pneumatische voegspijker groot.

Randvoorwaarden

Technische:
De pneumatische voegspijker moet aangesloten zijn op een compressor, voorzien van olienevelaar, waterafscheider en reduceerventiel.

Organisatorische:
Optimaal resultaat kan worden behaald wanneer gebruik wordt gemaakt van prefab mortel in silo's, waaronder een mengmachine staat voor goede menging van de mortel uit de silo met water.


Laatste update informatie: 11 mei 2009