Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.

Sluit

Vlindermachine

Algemeen

Beschrijving:
De vlindermachine is een machine met een ronddraaiende vlakke plaat of vier vlinderbladen waarmee beton- en zandcementvloeren van verschillende samenstellingen verdicht, geschuurd, gevlakt en glad afgewerkt kunnen worden.

Arboverbetering:
Het handmatig afwerken van een zandcementvloer of betonvloer kan met deze machine semi-automatisch gebeuren in plaats van handmatig afreien in een gebukte houding.

Introductiejaar:
1991

Fabrikaat:
Whiteman WTM 900- 6R

Leverancier:
Lievers
Mijdrecht
Tel.: 0297 - 231 900
info@lieversholland.nl
www.lieversholland.nl

Prijsindicatie:
Euro 2165,- excl. BTW incl. set afwerkbladen

Leveranciers van soortgelijke producten:
Nemaco
Nijverdal
Tel: 0548 - 614 545
www.nemaco.nl


Technisch

Productomschrijving:
De machine bestaat uit een benzinemotor die bovenop de ronddraaiende vlinder- of schuurplaat is bevestigd. De aandrijving vindt plaats met een V-snaar. Het toerental is instelbaar met de gashendel van de benzinemotor. De vlindermachine is voorzien van een standaard-bladhoekverstelhendel en hijsbeugel. Op de machine kunnen gebruikt worden:
- afwerkblad (standaard)
- combinatieblad
- voorwerkblad
- schuurschijf

Gebruik:
De vlindermachine kan op twee manieren gebruikt worden: met een schuurblad en met vlinders. Het gebruik met het schuurblad is bedoeld voor het schuren van de vloer. Met de vlinderbladen kan de vloer worden verdicht en geŽgaliseerd. Door middel van de hoekverstelling kan de machine aangepast worden aan de hardheid van de vloer: bij een vochtig en zachte vloer is de bladinstelling vlak, bij een hardere vloer worden de bladen schuiner ingesteld voor het egaliseren en schuren.

Specificaties
- Werkdiameter : 900 mm.
- Aantal vlinderbladen : 4 bladen
- Toerental : 125 tpm
- Gewicht : 67 kg
- Motor: Robin benzine
- Vermogen: 6 PK

Effecten

Arbo effecten:
Het handmatig afwerken (verdichten, schuren en egaliseren) van een zandcement- of betonvloer wordt vervangen door deze vlindermachine.

Efficiency effecten:
De machine is te gebruiken voor alle afwerkwerkzaamheden van de vloer.

Randvoorwaarden

Technische:
De machine is uitgerust met de verplichte dodemansknop.

Organisatorische:
De tijdsduur van het gebruik van de machine kan door de trillingen die dit teweeg brengt bekort worden. De actiewaarde voor hand-armtrillingen ligt op 2,5 m/s2; de grenswaarde op 5 m/s2. De trillingswaarde is afhankelijk van de werkzaamheden en de vloersamenstelling. Op nat zand is een trillingswaarde gemeten van max. 2 m/s2. De machine werkt op een benzinemotor, hetgeen betekent dat de machine alleen in de openlucht kan worden gebruikt. De minimale leeftijd van de gebruiker is 18 jaar. Gebruik persoonlijke beschermingsmiddelen zoals veiligheidsbril, werkhandschoenen en gehoorbescherming. Instructies van de fabrikant dienen, o.a. vanwege het gebruik van benzine, nauwgezet opgevolgd te worden.


Laatste update informatie: 19 juni 2009