Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.

Sluit

Veiligheidsmes

Veiligheidsmes

Algemeen

Beschrijving
Dit veiligheidsmes is uitgevoerd met een aantal voorzieningen waardoor er gemakkelijker en veiliger mee gewerkt kan worden.

Arboverbetering:
Het veiligheidsmes trekt zichzelf in wanneer de schuifknop waarmee het mes naar buiten wordt gedrukt, wordt losgelaten. Ook maakt het handvat van het mes een slipvrije grip mogelijk. Hierdoor ontstaat er een betere veiligheid bij het gebruik van het mes. Het veiligheidsmes heeft een ergonomisch vormgegeven handvat dat zorgt voor een betere stand van de pols en vingers, waardoor de fysieke belasting vermindert bij het gebruik van het mes.

Introductiejaar:
2007

Fabrikaat:
Wurth

Leverancier:
Wurth Nederland BV
Den Bosch
Tel: 073 - 629 1911
karl-heinz.bardmann@wurth.nl
www.wurth.nl

Prijsindicatie:
Euro 15,- excl BTW

Technisch

Productomschrijving:
Veiligheidsmes is uitgerust met een ergonomisch vormgegeven handgreep. Het veiligheidsmes kan geleverd worden met zowel bi-metalen als metalen messen. In het handvat is een magazijn aangebracht waar vijf reservemessen geplaatst kunnen worden.

Gebruik:
Met een schuifknop wordt het mes tijdens het uitvoeren van de snijbeweging in uitgeschoven toestand gehouden. Zodra de schuifknop wordt losgelaten wordt het mes ingetrokken. Door middel van bevestigingsnokken in het handvat kunnen twee snijdieptes ingesteld worden.
Klik hier voor een video van het veiligheidsmes

Specificaties:
- Lengte mes: 170mm
- Gewicht: 210 gr
- Materiaal: kunststof buitenkant voorzien van antislip; (bi-)metalen messen (verenstaal).

Effecten

Arbo effecten
De toegevoegde veiligheidsmaatregelen zorgen ervoor dat er minder risico is op verwondingen tijdens gebruik van het mes. Het ergonomisch vormgegeven handvat zorgt voor een verbeterde grip en handhouding. Er hoeft op deze manier minder kracht uitgeoefend te worden terwijl de fysieke belasting verder wordt verminderd door juiste stand van de pols en vingers.

Efficiency effecten
Door minder kracht te hoeven leveren, zijn werkzaamheden gemakkelijker uit te voeren. Dit kan leiden tot een hogere efficiency.

Randvoorwaarden

Technische:
Geen

Organisatorische:
Geen


Laatste update informatie: 15 mei 2009