Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.

Sluit

Vacuümhulpmiddel voor het leggen van grote tegels

Algemeen

Beschrijving:
Dit hulpmiddel is een klein transportmiddel waarmee zware (grind)tegels tot 70 kg gelegd kunnen worden. De machine heeft wielen, een hefarm en een vacuümzuiger voor het oppakken van de tegel.

Arboverbetering:
Met dit hulpmiddel kan het handmatig tillen van tegels van de stapel in de tussenvoorraad, het dragen en leggen van grote (grind)tegels tot 70 kg geheel mechanisch worden uitgevoerd.

Introductiejaar:
1993

Fabrikaat:
Teli 60

Leverancier:
Hanenberg Materieel BV
Nistelrode
Tel: 0412 - 613 344 
mart@hanenberg-materieel.nl
www.hanenberg-materieel.nl

Prijsindicatie:
Euro 7105,- excl. BTW

Technisch

Productomschrijving:
De machine heeft drie wielen, een hefarm en een vacuümzuiger. Verder is de machine voorzien van een benzinemotor als aandrijving voor het heffen en het vacuümsysteem.

Gebruik:
De machine pakt met de vacuümzuiger de te leggen tegel uit de tussenvoorraad op, de arm heft de tegel en de machine wordt vervolgens met de hand naar de plaats gereden waar de tegel moet komen. Daar wordt deze neergelegd door de hefarm van de machine. Met een ander hulpstuk (ook via Hanenberg verkrijgbaar) kunnen met de Teli ook rijen van vijf gewone trottoirtegels worden gelegd.

Specificaties: 
- Eigen gewicht: 90 kg
- Capaciteit: hefvermogen maximaal 70 kg
- Afmetingen: maximale afmeting tegels: 60 x 60 cm
- Motor: Honda GX 390 benzine (Euro 95 loodvrij)
- Materiaal: staal

Effecten

Arbo effecten:
Het zware handmatige transport en leggen van grote (grind)tegels tot 60 x 60 cm kan bij gebruik van deze machine vervallen.

Efficiency effecten:
Met dit hulpmiddel kunnen de tegels kunnen door één persoon worden gelegd.

Randvoorwaarden

Technische:
De ondergrond waar de machine over rijdt moet verhard zijn bijvoorbeeld als de machine rijdt over de net gelegde tegels.

Organisatorische:
Bij gebruik zijn veiligheidsschoenen en werkhandschoenen nodig. De vacuümapparatuur moet regelmatig worden gecontroleerd op beschadigingen.


Laatste update informatie: 12 mei 2009