Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.

Sluit

Vacuümapparatuur voor het machinaal leggen van stenen (2)

Algemeen

Beschrijving:
Het hulpmiddel bestaat uit een frame voorzien van openingen voor twee palletstekers, een vacuümunit op het frame en vacuümzuigers op een plaat die met kettingen aan het frame hangt. Met de zuigers worden stenen opgepakt waarna ze naar de gewenste plaats worden getransporteerd en daar weer worden losgelaten.
 
Arboverbetering:
Met dit hulpmiddel kan het handmatig leggen van stenen geheel mechanisch worden uitgevoerd.

Introductiejaar:
2006

Fabrikaat:
Nimatech NT-40-B (benzine)-D(diesel)H(hydraulisch)
 
Leverancier:
Nimatech BV
Zeewolde 
Tel: 036 - 535 80 30 
info@nimatech.nl
www.nimatech.nl

Prijsindicatie:
Vanaf Euro 3800,- excl. BTW, excl. accessoires
Accessoires: Euro 1250,- excl. BTW

Leveranciers van soortgelijke producten:
De Schans BV
Hedel 
Tel: 073 - 599 17 50
www.deschansbv.nl

WSO Vacuüm en triltechniek
's Graveland
Tel: 035 - 656 10 00
www.wossysteem.nl

Technisch

Uitvoering:
Het  systeem bestaat uit een vacuümunit op een hijsframe met daarop aangesloten een plaat met zuignappen die met kettingen aan het frame is bevestigd. De vacuümunit bestaat uit een vacuümpomp die wordt aangedreven door een benzine-, diesel-, of hydraulische motor. De vacuümpomp wordt door middel van een vacuümslang verbonden met de zuignappen. Met het hulpmiddel kunnen stenen worden vastgezogen en weer losgelaten. Het hijsframe moet aan een shovel of minikraan worden bevestigd door middel van de twee palletstekers.

Gebruik:
De plaat met de zuignappen wordt op de stenen geplaatst. Vervolgens worden de stenen vastgezogen en kunnen naar hun plaats worden getransporteerd om te worden neergelegd. Het hulpmiddel kan worden uitgevoerd met een radiografische bediening.

Specificaties:
- Afmetingen: lengte 870 mm, breedte 540 mm, hoogte 500 mm
- Eigen gewicht: 110 kg
- Totaal gewicht: max 200 kg
- Voorraad vacuüm: 20 liter
- Materiaal: stalen frame

 

Effecten

Arbo effecten:
Het zware handmatige leggen van stenen bij het bestraten vervalt.

Efficiency effecten:
Machinaal bestraten kan in bepaalde gevallen efficiënter zijn dan handmatig bestraten (bijvoorbeeld bij nieuwbouwprojecten met grote oppervlakken met weinig onderbrekingen en geen ingewikkelde vormen zoals bij bedrijfsterreinen en nieuwbouwwijken).

Randvoorwaarden

Technische:
De shovel of kraan waaraan het frame hangt moet ten minste de hefcapaciteit hebben om het hulpmiddel te tillen en moet zijn voorzien van palletstekers.

Organisatorische:
De ondergrond waar gereden wordt met de shovel of minikraan moet vrij effen zijn. De maximale last van de zuignap en het kettingwerk mag niet overschreden worden. De zuignappen en kettingen moeten periodiek gecontroleerd worden. Medewerkers moeten veiligheidsschoenen dragen.
Laatste update informatie: 12 mei 2009