Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.

Sluit

Trottoirbandensteller

Algemeen

Beschrijving:
De trottoirbandensteller is een klein voertuig dat trottoirbanden kan opnemen, verplaatsen en stellen. De trottoirbandensteller wordt op afstand bediend.

Arboverbetering:
Alle werkzaamheden die worden uitgevoerd bij het handmatig stellen van trottoirbanden worden geheel vervangen door het gebruik van deze machine.

Introductiejaar:
2005

Fabrikaat:
SAMAC Bandiet

Leverancier:
SAMAC / Ulderink Bouwmachines BV
Zwolle
Tel: 038 - 460 22 00
zitman@samac.nl
www.samac.nl

Prijsindicatie:
Circa Euro 15.000 excl. BTW

Technisch

Uitvoering:
De trottoirbandensteller is een driewielig voertuig uitgevoerd met een verbrandingsmotor, vacuümpomp en een hefarm. Een bedieningspaneel is verbonden met de machine, zodat de naast de machine staande medewerker de machine met een joystick kan bedienen.

Gebruik:
Een bedieningspaneel is verbonden met de machine, zodat de naast de machine staande medewerker de machine met een joystick kan bedienen. De trottoirbanden worden in de tussenopslag opgetild met de langwerpige vacuümunit van de trottoirbandensteller. Vervolgens rijdt de machine naar de plaats waar de banden gesteld moeten worden en worden de banden geplaatst.

Specificaties:
- Afmetingen: l x b: 2000 x 1200 mm
Eigen gewicht: 650 kg
Hefvermogen: 180 kg op 750 mm naast de machine 

Effecten

Arbo effecten:
Het zware handmatige plaatsen van trottoirbanden kan bij het gebruik van deze machine geheel vervangen worden door het mechanisch plaatsen van de banden.

Efficiency effecten:
Het handmatig plaatsen van trottoirbanden wordt vanwege het gewicht van de banden altijd met twee personen uitgevoerd. Met de trottoirbandensteller kan het werk door één persoon worden uitgevoerd.

Randvoorwaarden

Technische:
De ondergrond moet voldoende draagkrachtig zijn om de machine te dragen.

Organisatorische:
Geen


Laatste update informatie: 11 mei 2009