Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.

Sluit

Steunen voor rolsteigers

Algemeen

Beschrijving:
De steunen voor rolsteigers zijn bedoeld om onder de zwenkwielen van een rolsteiger te plaatsen om daarmee het steunvlak van de wielen van de rolsteiger te verbeteren.

Arboverbetering:
De steunen voor rolsteigers bieden een groter draagvlak en een holle vorm. Hierdoor wordt de druk van het wiel over een grote oppervlak verdeeld, waardoor de rolsteiger op zachte ondergrond niet meer zal wegzakken. Door de holle vorm zal het wiel niet gemakkelijk van de steun kunnen wegschuiven. De steunen zijn licht in gewicht en daardoor gemakkelijk te plaatsen in vergelijking met andere materialen voor ondersteuning.

Introductiejaar:
2007

Fabrikaat:
Typenummer 90506010

Leverancier:
ASC BV
Etten-Leur  
Tel: 076 - 541 30 19
verkoop@asc-bv.nl
www.asc-bv.nl

Prijsindicatie:
Euro 61,- excl. BTW per set van 4 stuks

Technisch

Uitvoering:
De steunen worden per set van vier verkocht en gebruikt. Een steun bestaat uit één stuk kunststof met twee handgrepen per steun voor het transport.

Gebruik:
De steunen worden gebruikt bij bijvoorbeeld een zachte of kwetsbare ondergrond (zand, aarde, bitumendak etc.) om te voorkomen dat de steiger daarin wegzakt, wegschuift of beschadigingen veroorzaakt. De steunen worden onder ieder wiel van de rolsteiger geplaatst.

Specificaties:
- Afmeting: 43 x 43 cm
- Gewicht p/stuk: omstreeks 500 gr
- Kleur: blauw
- Vorm: rond
- Materiaal: kunststof

Effecten

Arbo effecten:
De steunen voor rolsteigers bieden een groter draagvlak en een holle vorm. Hierdoor wordt de druk van het wiel over een grote oppervlak verdeeld, waardoor de rolsteiger op zachte ondergrond niet meer zal wegzakken. Door de holle vorm zal het wiel niet van de steun kunnen wegschuiven. De steunen zijn licht in gewicht en voorzien van handgrepen en daardoor gemakkelijk te plaatsen in vergelijking met andere materialen voor ondersteuning.

Efficiency effecten:
De steunen verdelen de druk van de steiger waardoor er minder beschadigingen aan kwetsbare ondergrond, zoals dakbedekking, optreedt.

Randvoorwaarden

Technische:
De ondergrond moet voldoende draagkrachtig en effen (geen grote hoogteverschillen) zijn.

Organisatorische:
Geen


Laatste update informatie: 22 september 2010