Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.

Sluit

Steigerconsole voor metselwerk

Algemeen

Beschrijving:
Een steigerconsole waardoor de werkhoogte van de metselaar wordt verbeterd.

Arboverbetering:
Een daling van de fysieke belasting van de metselaar en een betere werkhouding (minder bukken), zodat er gewerkt kan worden volgens beleidsregel 5.3.1 Tillen op bouwplaatsen van de Arbeidsinspectie.

Introductiejaar:
1993

Fabrikaat:
GSP en van Thiel United BV

Leverancier:
Gerritse Systems Pannerden (GSP)
Pannerden
Tel: 0316 - 37 14 41
info@gsp.nl
www.gsp.nl

Prijsindicatie:
Euro 19,95 excl. BTW (staffelprijzen)

Leverancier van soortgelijke producten:
Van Thiel United BV
Beek en Donk
Tel: 0492 - 46 90 60
www.thiel.nl

Technisch

Productomschrijving:
De twee belangrijkste toepassingen zijn het gebruik als verhoging aan de buitenzijde van de steiger voor het plaatsen van tas en speciekuip op circa 55 cm hoog. Daarnaast als verlaagde of verhoogde vloer aan de muurzijde, zodat de metselaar verlaagd of verhoogd staat ten opzichte van de steiger. Hierdoor kan er altijd gemetseld worden tussen 20 cm en 170 cm boven het stavlak van de metselaar, onafhankelijk van de slaghoogte van de steiger.  De breedte bedraagt twee steigerdelen (40 cm) .

Gebruik:
Geschikt om aan alle bestaande steigers te worden bevestigd (jukken-, systeem- en dubbelsteigers). In combinatie met het werken met de steigerconsole kan een metselschraag voor het opperen van de stenen en specie gebruikt worden, zodat de metselaar altijd goed ten opzichte van het metselwerk en de stenen staat.


Specificaties:
- Breedte: 40 cm
- Belasting: 150 kg/m2
- Traploos instelbaar
- Materiaal: staal

Effecten

Arbo effecten:
Reduceert de lichamelijke belasting van met name de rug aanzienlijk. Het aanbrengen van de steigerconsoles vereist weinig inspanning.

Efficiency effecten:
Door minder vermoeidheid is er enige tijdwinst. De lagere lichamelijke belasting zal minder gezondheidsklachten opleveren; daarmee is een lager verzuim van de metselaars aannemelijk.

Randvoorwaarden

Technische:
Geen

Organisatorische:
Geen


Laatste update informatie: 22 juni 2009