Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.

Sluit

Spuitvoegmachine

Algemeen

Beschrijving:
Met de spuitvoegmachine kan de schelpkalk machinevoegmortel tussen het metselwerk gespoten worden. Het traditionele voegen met voegspijker en voegbord wordt door dit spuiten vervangen.

Arboverbetering:
Het voegen met de spuitmachine is gemakkelijker aangezien er minder handelingen en bewegingen van de hand, pols en schouder nodig zijn in vergelijking met de bestaande wijze van voegen. Daarnaast is er minder snel huidcontact met de mortel mogelijk.

Introductiejaar:
2005

Fabrikaat:
Peristaltische pomp Inotec Inomat M8

Leverancier:
Van den Belt
Almelo
Tel: 0546 - 812 000
spuitapparatuur@vdbelt.nl
www.spuitapparatuur.com

Prijsindicatie: 
Pomp: Euro 4190,- excl. BTW

Technisch

Productomschrijving:
De spuitmachine voor voegen bestaat uit een elektrisch aangedreven pomp met een vulreservoir voor de mortel, een spuitpistool en een slangverbinding tussen de pomp en het spuitpistool.

Gebruik:
De Inomat pomp verpompt de mortel naar het spuitpistool. Met het spuitpistool wordt de mortel in de voeg aangebracht. Vervolgens wordt de voeg nagestreken met (evt.mechanische) voegspijker, waardoor de voeg de nodige verdichting en hardheid zal krijgen.

Specificaties: 
- Vacuum:  0,95 bar 
- Druk:  0-15 bar 
- Capaciteit:  8 ltr/min., traploos instelbaar 
- Gewicht:  ca. 26 kg 
- Transportafstand: tot 30 mtr
- Motorvermogen:  220 V, 550 W

Effecten

Arbo effecten:
Er is sprake van geringere fysieke belasting doordat er minder handelingen en bewegingen van de hand, pols en schouder nodig zijn in vergelijking met de bestaande wijze van voegen. Daarnaast is er minder snel huidcontact met de mortel mogelijk waardoor er minder kans is op huidaandoeningen.

Efficiency effecten:
Het werken met de spuitvoegmachine gaat per saldo iets sneller dan het traditionele voegen. Verder kan men het voegen sneller aanleren.

Randvoorwaarden

Technische:
Geschikt voor  renovatie, restauratie of nieuwbouw.

Organisatorische:
Geen


Laatste update informatie: 19 juni 2009