Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.

Sluit

Snellooproldeur

Algemeen

Beschrijving:
De roldeur kan zeer snel openen en sluiten en daardoor een goede afscherming bieden tussen de werkruimte en een andere ruimte met een ander klimaat (bijv. koud, heet, vochtig of buiten).

Arboverbetering:
Door gebruik te maken van de snellooproldeur kan men het binnenklimaat in de werkruimte gemakkelijker behaaglijk houden. Daarnaast beschermt de roldeur in eventuele gevallen ook tegen geluid.

Introductiejaar:
1994

Fabrikaat:
Trakline snelroldeur

Leverancier:
Caljan Rite-Hite Benelux BV
Twello
Tel: 0571 - 27 04 44
info@caljanritehite.com
www.caljanritehite.nl

Prijsindicatie:
Richtprijs 3 m x 3 m: Euro 4.540 excl. BTW

Leveranciers van soortgelijke producten:
Crawford Deur BV
Heerhugowaard
Tel: 072 - 575 21 25
www.crawford.nl

Technisch

Uitvoering:
De roldeur bestaat uit een paneel van flexibele kunststof dat boven de opening opgerold wordt. Het paneel is ook te voorzien van doorzichtige delen. Indien de deur geheel opgerold is , wordt de gehele deuropening vrijgegeven voor doorgang, zodat er geen sprake is van verkleining van de doorgangshoogte of doorgangsbreedte. De deur kan tussen twee werkruimten gebruikt worden. De deur is voorzien van een magneetspansysteem dat het mogelijk maakt bij een aanrijding met bijv. een vorkheftruck de deur kan uitbreken. Het deurmateriaal wordt dat niet beschadigd. Er is een speciale tochtafdichting aan de snellooproldeur aangebracht

Gebruik:
Om de deur te bedienen is er de keuze uit een schakelaar (dodemansbediening), trekschakelaar, sleutelschakelaar, tijdrelaisbesturing, radar, fotocel, inductielus of afstandsbediening met zender en ontvanger. Ook zijn combinaties van deze systemen mogelijk. De tijd dat de deur open blijft staan in vrij in te stellen.

Specificaties:
- Hoofdafmetingen: alle afmetingen zijn mogelijk
- Diepte: 105 tot 380 mm
- Snelheid van openen en sluiten: 1,2 m.s.

Effecten

Arbo effecten:
Er is een positief effect op de behaaglijkheid van de werkruimte doordat koude, hitte, tocht of vocht tegengehouden kan worden. Tevens beschermt de deur ook tegen geluid.

Efficiency effecten:
De roldeur gaat energieverlies door vermenging van koude en warme lucht tegen. Door de hoge sluit- en opensnelheid is er nauwelijks sprake van tijdverlies bij intern transport. De deur is nagenoeg onderhoudsvrij.

Randvoorwaarden

Technische:
De deuropening moet afgewerkt zijn om de zijrails te monteren. Een stroomvoorziening is nodig.

Organisatorische:
De deur dient jaarlijks onderhouden en gekeurd te worden. Verder is de deur voorzien van een valbeveiliging en beveiliging tegen knelgevaar. Bij stroomuitval kan de deur handmatig worden geopend.Laatste update informatie: 22 juni 2009