Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.

Sluit

Schuurmachine voor gipsplaten

Algemeen

Beschrijving:
Deze machine is geschikt om het stucwerk op gipsplaten te schuren zowel op plafond als wanden en zonder gebruik van een verhoging als een kamersteiger of een trap.

Arboverbetering:
De werknemer heeft geen trap of steiger nodig om het bovenste deel van de wanden en het plafond te schuren. Ook is het niet nodig om met de armen boven schouderhoogte te werken. Het bedienen van de machine kost minder krachtsinspanning dan een machine die zich niet vastgrijpt op de wand. Verder komt er door de ge´ntegreerde afzuiging weinig stof vrij bij het werken met deze machine.

Introductiejaar:
2007

Fabrikaat: Wallsander 150

Leverancier:
Topfix
Tel: 073 - 611 19 23
123tools@home.nl
www.wandschuurmachine.nl

Prijsindicatie
Euro 550,- excl. BTW (excl. stofzuiger)

Technisch

Productomschrijving:
De schuurmachine is aangebracht op een steel en is voorzien van een gripsysteem waardoor de machine zich vastzet aan de te schuren wand of plafond. Daardoor hoeft de machine slechts met weinig kracht vastgehouden te worden.

Gebruik:
De werknemer drukt de schuurmachine tegen de wand of plafond waarop de machine zich vasthecht. Daarna hoeft de machine alleen met lichte kracht verplaatst te worden over het te schuren oppervlak. De machine wordt tweehandig bestuurd. Door de schuurmachine op een stofzuiger aan te sluiten kan er nagenoeg stofvrij gewerkt worden.

Specificaties:
- Lengte: 1,61 m
- Diameter schuurschijf: 225 mm
- Motor: 600 Watt 240 V
- Toerental: 550-1350 p.m.
- Kabellengte: 4 m
- Materiaal: aluminium en rubber
- Gewicht: 4,8 kg

Effecten

Arbo effecten:
Doordat de machine zich vastgrijpt op de wand of plafond is er weinig kracht nodig om de schuurwerkzaamheden uit te voeren. Er hoeft ook niet boven schouderhoogte gewerkt te worden en er zijn geen trapjes of steigers nodig om de hoge delen van de wand en het plafond te schuren. Er ontstaat minder stof door de ge´ntegreerde stofafzuiging.

Efficiency effecten:
Het schuurwerk kan sneller uitgevoerd worden. Minder schoonmaakwerk doordat er minder stof ontstaat door de ge´ntegreerde stofafzuiging.

Randvoorwaarden

Technische:
De machine moet altijd in combinatie met een stofzuiger gebruikt worden.

Organisatorische:
Persoonlijke beschermingsmiddelen als adembescherming is nodig. In verband met de spanning dient de machine dagelijks ge´nspecteerd en jaarlijks gekeurd te worden. De veiligheidsvoorschriften van de fabrikant dienen te worden nageleefd.


Laatste update informatie: 4 juni 2009