Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.

Sluit

Profielensteller

Algemeen

Beschrijving:
Met deze profielenstellers kunnen profielen, zoals raam- en deurkozijnen gesteld worden, zodat de monteur beide handen vrij heeft om te werken.

Arboverbetering:
Minder lichamelijke belasting, o.a. werken in een ongunstige werkhouding, doordat de profielen niet langer vastgehouden hoeven te worden tijdens de montage.

Introductiejaar:
2010

Fabrikaat:
Octroboy PL 200

Leverancier:
Octroboy BV
Oud Gastel
Tel.: 0165 - 514049
info@octroboy.nl
www.octroboy.nl

Prijsindicatie:
Euro 595,- excl. BTW per stuk

Technisch

Productomschrijving:
De profielen bestaan uit een verrijdbaar chassis, voorzien van een driepunts steunconstructie (twee vaste punten en één wiel) en een klemblok. De profielen worden in het klemblok bevestigd. Het klemblok van de profielsteller bevindt zich op een uitschuifbare stang.

Gebruik:
De profielen zijn eenvoudig door één persoon te stellen door gebruik te maken van één of twee profielenstellers. De profielenstellers worden binnen handbereik van de monteur geplaatst. Terwijl de monteur het profiel stelt en met de hand op de plek houdt, pakt hij een profielsteller en klemt deze vast aan het profiel. Vervolgens kan eventueel een tweede profielsteller geklemd worden aan het profiel. Na het stellen van het profiel is de monteur geheel vrij om het profiel te monteren.
De profielstellers zijn geschikt voor het stellen van lichte constructies, zoals houten en aluminium profielen, kozijnen, wanden, bekistingsschotten, metall stud wanden, stijlen van poorten, speeltoestellen etc.

Specificaties:
- Hoogte ingeschoven: 1350 mm, uitschuifbaar tot 1650 mm
- Klemkracht lijmtang: 200 N
- Klembereik klemblok: 0 -115 mm
- Gewicht: 11 kg

Effecten

Arbo effecten:
Minder lichamelijke belasting o.a. door werken in een ongunstige werkhouding doordat de profielen niet langer vastgehouden hoeven te worden tijdens de montage.

Efficiency effecten:
Er kan door één persoon gewerkt worden bij het plaatsen van profielen.

Randvoorwaarden

Technische:
Houdt het uitschuifbare gedeelte van de profielsteller vrij van vuil en stof.

Organisatorische:
Alleen te gebruiken voor lichte profielen.

Laatste update informatie: 9 maart 2011