Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.

Sluit

Portaalkraan met stelpoten, lichte

Algemeen

Beschrijving:
Lichte portaalkraan met stelpoten om grafmonumenten te plaatsen en af te nemen.

Arboverbetering:
Vermindering fysieke belasting op de begraafplaats met name voor en na, maar ook tijdens het stellen, doordat de tilbelasting wordt beperkt.

Introductiejaar:
1993

Fabrikaat:
Stonetech aluminium portaalkraan

Fabrikant:
Stonetech
Zeist  
Tel: 088 - 350 20 00  
info@stonetech.nl
www.stonetech.nl

Prijsindicatie:
Afhankelijk van uitvoering Euro 2364,- tot Euro 3664,- inclusief transportwagen, kettingtakel, horizontaalversteller en loopkat, excl. BTW

Technisch

Productomschrijving:
De aluminium portaalkraan bestaat uit een losse draagbalk, twee losse staanders, een loopkat en een horizontaalversteller. De staanders zijn uitgevoerd met vier stelpoten, zodat de portaalkraan op oneffen terrein toch recht kan staan. Met de horizontaalversteller om de draagbalk heen op de staander, kunnen de dragers dichter bij elkaar worden geplaatst. Optioneel is een wielstel te verkrijgen. Hiermee kan de portaalkraan opgebouwd worden verplaatst. De wielen zakken automatisch in na belasting van de kraan.

Gebruik:
De portaalkraan wordt met alle accessoires op de transportwagen naar de plaats van bestemming gereden. Daar wordt hij gemonteerd. De praktijk wijst uit dat de portaalkraan door een persoon in drie tot vijf minuten kan worden opgebouwd. Bij gebruik op een andere plaats, dient de kraan eerst te worden gedemonteerd en op de nieuwe plaats weer te worden opgebouwd.

Specificaties:
- Hefcapaciteit: 1.000 of 1.500 kg

Hoofdafmetingen:
- Draagbalken zijn leverbaar in lengtes tussen 2.000 en 6.000 mm, de staanders zijn 1.665
  mm breed
- Hefhoogte: 1.410 - 2.550 mm, totale hoogte van de constructie 2.035 -3.385 mm
- Gewicht draagbalk 4 m: 30 kg
- Gewicht draagbalk 5 m: 37 kg
- Gewicht staander: 32 kg (bij draagvermogen 1000 kg)
- Materiaalsoort: staal en aluminium
- Optioneel: Wielstel Euro 1400,- excl. BTW 

 

Effecten

Arbo effecten:
De portaalkraan vermindert de fysieke belasting (tillen en sjorren in ongunstige werkhoudingen) tijdens het stellen van grafmonumenten. Deze lichte variant portaalkraan beperkt tevens de fysieke belasting tijdens het opbouwen en transporteren van de portaalkraan(onderdelen).

Efficiency effecten:
Doordat het mogelijk is heel precies te positioneren treedt minder schade op aan de platen.

Randvoorwaarden

Technische:
Aan de onderzijde van de portaalkraan mogen geen wielen worden bevestigd, in verband met gevaar van doorzakken. Voor transport van de portaalkraan dient bij voorkeur gebruik te worden gemaakt van de bijbehorende transportwagen of een wielstel bij onbelast verplaatsen.


Laatste update informatie: 7 mei 2009