Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.

Sluit

Platenvoetje en platenhevel

Algemeen

Beschrijving:
Bij het monteren van gipsplaten op een houten of metalen skelet moet de plaat aan het plafond aansluiten en daarvoor worden opgetild. Met een platenvoetje of platenhevel kan de plaat gemakkelijk opgetild worden.

Arboverbetering:
Bij het platenvoetje drukt de monteur met zijn voet op de platenvoetje om de gipsplaat op te tillen. Vervolgens heeft de monteur beide handen vrij om de plaat vast te schroeven.
Bij gebruik van de platenhevel trekt de monteur de plaat met de hendel van de hevel omhoog en zet de plaat met de hevel vast in de gewenste positie, waarna de plaat kan worden bevestigd

Introductiejaar:
Circa 1990

Fabrikaat:
Astrimex AX Stanley gipsplatenvoetlift
Edma voetlift
Gyproc platenhevel
Delma Deur- en wandplatenlift

Leverancier:
Astrimex
Utrecht
Tel: 030 - 263 58 88
www.astrimex.nl
verkoop-utrecht@astrimex.nl

Prijsindicatie:
Voetlift vanaf Euro 30,- excl. BTW
Platenhevel circa Euro 90,- excl. BTW

Leveranciers van soortgelijke producten:
Voetlift: Borenco
Zevenaar
Tel: 0316 - 34 37 13
www.borencotools.nl  
info@borenco.nl

Deur- en wandplatenlift: Delma Production
Enschede
Tel: 074 - 35 75 449
www.delmaproduction.nl
infodelma@planet.nl

Platenhevel: Saint-Gobain Gyproc
Vianen
Tel: 0347 - 32 51 00
www.gyproc.nl   
info@gyproc.nl

Technisch

Productomschrijving:
Het platenvoetje bestaat uit één stuk metaal en heeft aan zijde een pedaal dat staand bediend wordt. Aan de platenhevel zit een hendel waarmee de hevel naar de monteur toegetrokken wordt. De platenhevel heeft een instelbaar afstandhouder waarmee de plaat tegen het frame wordt gedrukt.

Gebruik:
Deze hulpmiddelen zijn algemeen in gebruik bij bedrijven die gipsplaten aanbrengen. Het platenvoetje of de platenhevel moeten voorafgaand aan de bevestiging onder de plaat geschoven worden. Door middel van het hefsysteem wordt de plaat iets opgetild van de vloer en tegen het plafond gedrukt, waarna de monteur beide handen vrij heeft om de plaat te bevestigen. Het platenvoetje is ook geschikt voor het optillen van deuren bij het afhangen en meubels bij het stellen.

Specificaties:
Platenvoetje:
- Materiaal: staal
- Afmetingen: 20 cm lang
- Gewicht: 300 gram
Platenhevel:
-  Materiaal: staal
-  Afmetingen: 73 cm hoog
-  Gewicht: 300 gram

Effecten

Arbo effecten:
Door gebruik van het platenvoetje of de platenhevel hoeft de plaat niet handmatig van de vloer getild te worden. De monteur heeft vervolgens zijn handen vrij om de plaat vast te zetten. De monteur kan rechtop blijven staan bij het gebruik van het platenvoetje of de platenhevel.

Efficiency effecten:
De platen kunnen gemakkelijker juist bevestigd worden. De platen komen los van de vloer te hangen waardoor geen problemen kunnen ontstaan met optrekkend vocht. Tevens komen de platen niet onder spanning te staan.
Het platenvoetje of de platenhevel houden de plaat op zijn plaats waardoor de monteur zijn handen vrij heeft om de plaat vast te schroeven en dus geen alleen kan werken, zonder hulp van een collega.

Randvoorwaarden

Technische:
Geen

Organisatorische:
De werknemer moet bij de werkzaamheden waarbij de platenkrik of het platenvoetje gebruikt wordt veiligheidsschoeisel dragen.


Laatste update informatie: 8 oktober 2010