Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.

Sluit

Pakketteerwagen

Algemeen

Beschrijving:
De pakketteerwagen is een machine te gebruiken bij herbestrating, waarmee stenen gesorteerd worden en vervolgens door medewerkers rechtopstaand in verband worden gelegd. Hierna kunnen de stenen machinaal gelegd worden.

Arboverbetering:
Vermindering van de lichamelijke belasting van de stratenmakers. Het bukken tijdens het werk is minimaal, het werk wordt in hoofdzaak rechtopstaand uit gevoerd. De stenen worden mechanisch geopperd bij het laden van de pakketteerwagen en vervolgens mechanisch gelegd.

Introductiejaar:
2011

Fabrikaat:
Pakketteerkar

Leverancier:
Hanenberg Wegenbouwmaterieel
Nistelrode
Tel: 0412 - 61 33 44
info@hanenberg-materieel.nl
www.hanenberg-materieel.nl

Prijs:
Euro 34.500,- excl. BTW

Leveranciers van soortgelijke producten:
J. Blom Opmeer Constructie- en apparatenbouw B.V.
Opmeer
Tel.: 022 – 6353757
www.restone.nl

Technisch

Productomschrijving:
De pakketteerwagen is uitgevoerd als aanhangwagen. De pakketteerwagen bestaat uit een invoertrechter en twee transportbanden die de stenen aanvoeren. De slegger is een zelfrijdende machine voorzien een vacuümsysteem, een legarm waaraan diverse aanzuigplaten kunnen worden bevestigd voor het leggen van alle voorkomende bestratings materialen.
De machine is voorzien van een laadgedeelte, twee lopende banden, twee horizontale gedeelten voor het in verband schuiven van de stenen tot steenpakketten. De pakketteerwagen kan achter elke daarvoor geschikte auto vervoerd worden.

Gebruik:
De pakketteerwagen is geschikt voor herbestrating van zowel betonklinkers als gebakken klinkers. De klinkers die opgenomen zijn van de straat worden door een shovel in de invoerttrechter van de pakketteerwagen gestort. Vervolgens worden deze stuk voor stuk via twee transportbanden naar het vlakke gedeelte van de wagen vervoerd. De medewerkers pakken daar de stenen op om ze in verband te schuiven tot steenpakketten. Deze kunnen direct gelegd worden of tijdelijk opgeslagen op pallets.

Specificaties:
- Chassislengte: 5150mm
- Totaallengte: 6250mm
- Grootste breedte: 2050mm
- Grootste hoogte: 2150mm
- Werkhoogte: 950mm
- Lengte transportbanden: 3580mm
- Eigen gewicht: 2000kg
- Aandrijving transportbanden: Hydraulische motoren
- Aandrijving hefinrichting: Hydraulische cilinder
Krachtbron hydraulisch systeem: Benzinemotor 20pk

Effecten

Arbo-effecten:
Vermindering van de lichamelijke belasting van de stratenmakers. Het bukken tijdens het werk is minimaal, het werk wordt in hoofdzaak rechtopstaand uitgevoerd. De stenen worden mechanisch geopperd bij het laden van de stenenlegger.

Efficiency effecten:
Is praktisch inzetbaar voor alle soorten herbestratingswerkzaamheden. Het werk verloopt daardoor sneller met minder mensen.

Randvoorwaarden

Technische:
Er is een shovel of kraan nodig voor het mechanisch laden van de stenen in de invoertrechter. Voor het vervoer van de pakketteerwagen is een transportauto als trekker nodig.

Organisatorische:
De werknemers moeten gebruik maken van handschoenen,  veiligheidsschoenen en gehoorbeschermers bij het werken aan en met de pakketteerwagen.


Laatste update informatie:  8 december 2011