Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.

Sluit

Montagesteunen voor gipsplaten

Algemeen

Beschrijving:
Dit montagehulpsysteem wordt gebruikt voor het vastklemmen van gipsplaten tegen plafond en schuine wanden.

Arboverbetering:
Door het gebruik van de montagesteunen kunnen plafondplaten bij montage eerst vastgezet worden alvorens deze definitief met schroeven te bevestigen. De monteur hoeft niet langer met één hand de plaat vast te houden en met de andere hand de plaat te bevestigen.

Introductiejaar:
2004

Fabrikaat:
Mowi-set

Leverancier:
Arcas Trading BV
Overveen
Tel: 023 - 526 90 03
as@arcas.nl
www.mowiset.nl

Prijsindicatie:
Euro 65,- exclusief BTW

Technisch

Uitvoering:
Het gehele montagehulpsysteem bestaat uit twee montagesteunen, een tang en een klauw voor grote platen. Met deze onderdelen kunnen zonder hulp gipsplaten aangebracht worden tegen schuine wanden en plafonds.

Gebruik:
Als eerste worden de montagesteunen met één schroef per steun bevestigd op de verticale wand of plafond. Vervolgens wordt de eerste plaat aangebracht op deze steunen. Met de tang wordt de plaat aan de andere zijde aan het metalen stutframe vastgezet. De werknemer heeft nu de handen vrij om het materiaal te bevestigen.
Om een volgende plaat aan te brengen worden de montagesteunen losgeschroefd en opnieuw aangebracht op de rand van de eerste plaat. De tweede plaat wordt tegen het eerste exemplaar geschoven en vastgezet met de tang. Alle volgende platen worden volgens hetzelfde principe aangebracht.

Specificaties:
- Materiaal: metaal

Effecten

Arbo effecten:
Door het gebruik van de montagesteunen kunnen plafondplaten bij montage eerst vastgezet worden alvorens deze definitief met schroeven te bevestigen. De werknemer kan met twee handen de plaat positioneren en vervolgens met twee handen de plaat bevestigen met schroeven.

Efficiency effecten:
Voorheen waren twee werknemers benodigd om gipsplaten bij montage aan schuine wanden of plafonds  in de juiste positie vast te houden en vast te schroeven. Met gebruik van de montagesteunen en de klem kan één werknemer de gipsplaten monteren.

Randvoorwaarden

Technische:
De gipsplaten worden op metalen stutframes aangebracht.

Organisatorische:
Geen


Laatste update informatie: 18 februari 2008