Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.

Sluit

Kipwagen op rupsbanden, mini

Algemeen

Beschrijving:
Met dit kleine transportmiddel kan gemakkelijk grove producten als grond, puin, houtafval ed. vervoer worden. Op het basisvoertuig zijn extra's te monteren als laadbak, minigraver, cementmolen.

Arboverbetering:
Door de geringe afmetingen, de wendbaarheid en de mogelijkheid de machine op slechte ondergrond te gebruiken kan dit transportmiddel veel vaker ingezet worden dan conventionele transportmiddelen voor het vervoer van grond, puin e.d. Handmatige werkzaamheden waarbij vooral de kruiwagen wordt gebruikt zijn hierdoor niet meer nodig.

Introductiejaar:
1997

Fabrikaat:
Hinowa HP 1100

Leverancier:
Hinowa Nederland BV
Leimuiden
Tel: 0172 - 49 92 97
info@hinowa.nl
www.hinowa.nl

Prijsindicatie:
Euro 8.400,- excl. BTW

Technisch

Uitvoering:
Deze minikipwagen is uitgerust met een besturingspost waarop de machinist kan staan en een kipbare laadbak. De machine staat op rupsbanden en kan daardoor op ongelijk terrein gebruikt worden. Wanneer de bak gevuld is wat het te vervoeren materiaal kan de minikipwagen door de machinist naar de plaats gereden worden waar het materiaal gelost moet worden. De kipwagen kan de laadbak geheel omkiepen. De minikipwagen is met extra hulpstukken bruikbaar te maken voor vele andere werkzaamheden.

Gebruik:
Met deze minikipwagen kan op ongelijk terrein bijvoorbeeld bij bouw of sloopwerkzaamheden losse of grove materialen als puin, grond, hout, bouwafval e.d.
eenvoudig getransporteerd worden. Door de geringe afmetingen en grote wendbaarheid kan bijna elke plek gemakkelijk bereikt worden, ook daar waar men nu met de klassieke machines niet kan komen. Door het grote aantal hulpstukken kunnen met één basismachine vele verschillende werkzaamheden worden uitgevoerd.

Specificaties:
- Capaciteit: 13 pk Honda motor
- Breedte: 0,75 m
- Inhoud laadbak: 0,26 m3
- Laadvermogen: 520 kg
- Eigen gewicht: 430 kg
- Wieldruk: 0,35 kg/m2
- Materiaal: overwegend metaal met kunststofonderdelen
- Vermogen (standaard): HP 1100: 13 pk
- Standaard-rijsnelheid: 3,8-5,6 km/uur

Effecten

Arbo effecten:
De minikipwagen op rupsbanden zal voornamelijk de minder grote klussen die nu nog handmatig met een kruiwagen worden uitgevoerd kunnen vervangen. Het fysiek belastende werken met een kruiwagen (laden, rijden en kantelen) verminderd of vervalt hierdoor.

Efficiency effecten:
Met de minikipwagen zullen de werkzaamheden sneller dan met de hand met de kruiwagen uitgevoerd kunnen worden.

Randvoorwaarden

Technische:
Gehoorbescherming. Eventueel beschermende kleding i.v.m. het weer is nodig omdat de minikipwagen geen cabine heeft.

Organisatorische:
Geen


Laatste update informatie: 16 juni 2009