Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.

Sluit

Machinistenlift voor torenkranen

Algemeen

Beschrijving:
De lift is bedoeld voor het transporteren van de torenkraanmachinist naar zijn bedieningscabine. Torenkranen met een bouwjaar na 1992 (volgens kraanboek) met een klimhoogte naar de cabine van 30 meter of meer, dienen conform de Bouw-CAO (1999/2000) te zijn voorzien van een transportplatform

Arboverbetering:
Door het gebruik van lift kunnen machinisten van torenkranen veiliger en met minder lichamelijke belasting hun werkplek in de cabine van de kraan bereiken.

Introductiejaar:
2000

Fabrikaat:
Pega 0209 machinistenlift/inspectielift

Leverancier:
ANC Platforms & Hoists BV
Eersel
Tel: 0497- 51 88 89
info@anc.nl
www.anc.nl

Prijsindicatie:
vanaf Euro 24.958,-  excl. BTW

Leveranciers van soortgelijke producten:
Alimak Hek BV 
Middelbeers
Tel: 013 - 514 86 00
www.alimakhek.nl

De Jong's Liften BV
Leerdam
Tel: 0345 - 63 60 00
www.jong-liften.nl

Transmate
Gorinchem
Tel: 0183 - 63 29 29 
www.transmate.nl

Technisch

Uitvoering:
De machinistenlift bestaat uit een grondkooi, mastelementen, een cabine en een uitstapplatform In de grondkooi bevinden zich alle onderdelen van de lift. De grondkooi is beveiligd tegen vandalisme e.d.
Het uitstapbordes, welke in de kraanmast gemonteerd wordt, is voorzien van een elektrische gecontroleerde toegangsdeur, welke ontgrendeld wordt door de liftkooi.
Het gehele bordes is gegalvaniseerd en voorzien van hijsogen. Het bordes is voorzien van roostervloeren, zodat het uitzicht van de machinist niet belemmerd wordt. De cabine is tot 110 cm bekleed met 3 mm aluminium tranenplaat. Het dak is voorzien van een dakluik, welk elektrisch beveiligd en afsluitbaar is. Standaard zijn verlichting, noodverlichting en een noodoproepsignaal aanwezig. Ten behoeve van b.v. de montage van masten is het dak rondom voorzien van een 110 cm hoge dubbele leuning met een 150 mm kantplank. Verankering vindt plaats d.m.v. ankerrek, dat de beweging van de kraanmast volgt.

Gebruik:
Hulpbordessen voor in de kraanmast worden per type torenkraan optioneel bijgeleverd. De besturingskast is in de liftcabine geplaatst. Besturing vindt plaats door middel van overnamebesturing. Dit betekent dat de liftcabine zowel van boven als van beneden oproepbaar is. De opbouwbediening bevindt zich op het dak van de cabine.

Specificaties:
- Hefvermogen: 200 kg
- Hoogte vrijstaande mast: 150 m
- Mastlengte boven laatste anker: 8 m
- Hefsnelheid: 0,42 m/s
- Verankering: 9 m tot max 12 mtr
- Motorvermogen: 30 kW bij 380V/50Hz
- Stuurstroom: 110V/50Hz
- Afmetingen liftcabine: l x b x h: 800 x 800 x 2200 mm
- Gewicht liftcabine: 550 kg
- Lengte mastelement: 1508 mm
- Gewicht mastelement: 80 kg
- Grondkooi: l x b x h: 1660 x 1463 x 3500 mm
- Gewicht grondkooi: 650 kg
- Materiaal: overwegend gegalvaniseerd staal en multiplex.

Effecten

Arbo effecten:
Door het gebruik van de lift hoeven de machinisten niet langer met de trap naar hun cabine te klimmen. Dit heeft voordelen voor hun veiligheid en gezondheid, aangezien het beklimmen van de trappen lichamelijk zeer inspannend is en in ongunstige houdingen plaatsvindt. Ook worden de risico's voor uitglijden, struikelen en vallen aanzienlijk verminderd. Daarnaast kunnen zij gemakkelijker even de cabine verlaten voor persoonlijke verzorging.
 
Efficiency effecten:
Door het gebruik van de lift kost het minder tijd om de cabine te bereiken.

Randvoorwaarden

Technische:
Geen specifieke voorwaarden.

Organisatorische:
Geen specifieke voorwaarden.

 

Laatste update informatie: 29 mei 2009