Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.

Sluit

Laser voor stelwerk

Algemeen

Beschrijving:
Met een roterende zichtbare streeplaser (die je eerst moet instellen) kan de gewenste stellijn worden aangegeven waarop kozijnen moeten worden afgesteld.

Arboverbetering:
Zonder passen en meten vanaf ladders en trappen en met minder tilbelasting kunnen kozijnen direct gesteld worden op de geprojecteerde stellijn op de wanden.

Introductiejaar:
2004

Fabrikaat:
TRIAX TRG-MP400

Fabrikant:
Sokkia BV
Almere
Tel: 036 - 532 28 80
jos.heesakker@sokkia.nl
www.sokkia.nl

Prijsindicatie:
TRG-MP400  Euro 1.000,- excl. BTW incl. ontvanger/afstandsbediening

Leveranciers van soortgelijke producten:
Hebo BV
Utrecht
Tel: 030 - 294 12 41 
www.hebo-bv.nl

Hilti Benelux BV
Berkel en Rodenrijs
Tel: 010 - 519 11 99
www.hilti.nl

DeWalt-deales
www.dewalt.nl

Technisch

Productomschrijving:
Op een in hoogte instelbaar statief is een laserwaterpas gemonteerd.  De zichtbare laserstraal kan roterend gebruikt worden. In de niet  roterende functie kunt u de scanfunctie en laser- smetlijn gebruiken. Rotatiesnelheid, scanfunctie en afschot zijn d.m.v. standaard afstands- bediening op afstand in te stellen. Met en zonder laserbaak  (HZLP02) en/of een hand- ontvanger (TRG-R50) kunt u de  afwijking/hoogte aflezen (in de roterende functie). Dit instrument is voor zowel binnen als buiten te gebruiken en is zowel horizontaal  als verticaal automatisch nivellerend.
Te gebruiken voor: bouw, computer vloeren, plafonds,  systeemwanden en vliesgevels.

Gebruik:
Kozijnen kunnen met gebruik van een zichtbare roterende laser of in  stilstand met de smetlijnlaser worden gesteld met minder  positioneren door de kozijnen direct te stellen op de hoogte van de  stellijn (smetlijn).
Zichtbare lasers zijn ook geschikt voor het stellen van buitenaf,  hoewel zichtbaarheid van de lijn dan afneemt. Een  handontvanger/afstandsbediening is dan de oplossing in de  roterende functie.

Specificaties:
- Capaciteit: Stroomvoorziening met oplaadbare NiCad batterijen, werkduur van ongeveer 40
  uur bij kamertemperatuur
- Nauwkeurigheid: 3 mm op 30 m
- Afmetingen: 150x160x170 mm
- Eigen gewicht: 1,3 kg
- Werkbereik: diameter van 300 m
- Zelfnivelleringsbereik: 10% in twee assen

 

Effecten

Arbo effecten:
Het gebruik van laserapparatuur vermindert de tilbelasting tijdens het gelijktijdig tillen en stellen van kozijnen. Ook zijn werkhoudingen gunstiger, omdat tijdens het stellen niet meer met waterpassen hoeft te worden gemanoeuvreerd om te controleren of de kozijnen juist staan afgesteld. Gebruik van dit systeem komt ook de veiligheid ten goede door minder gebruik van trapjes en ladders tijdens het uitzetten van de stellijn.

Efficiency effecten:
Gebruik van een laser werkt snel. Zonder laserapparatuur moet alles handmatig worden gemeten en uitgelijnd.

Randvoorwaarden

Technische:
Geen.

Organisatorische:
Het gaat om laserapparatuur die wordt aangeduid met klasse 3R:  niet geheel veilige stralingsbron. Het blijven kijken in de bundel of  gebruik van optische hulpmiddelen kan blijvend oogletsel  veroorzaken.
Vanaf klasse 2-apparatuur moeten veiligheidsbrillen voor betreffende  apparatuur beschikbaar zijn en de zone waarin de apparatuur wordt  gebruikt duidelijk gemarkeerd.

 

Laatste update informatie: 31 augustus 2012