Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.

Sluit

Ladderstopper

Algemeen

Beschrijving:
De ladderstopper is een hulpmiddel dat op de grond onder de ladder wordt geplaatst om te voorkomen dat de ladder tijdens het gebruik verschuift.
 
Arboverbetering:
Dankzij de ladderstopper kan de ladder veilig worden gebruikt, doordat de ladder tijdens het gebruik niet kan verschuiven of wegglijden.

Introductiejaar:
2005

Fabrikaat:
Ladderprotector/Leitersafe
 
Leverancier:
Lexport
Noordwijk
Tel: 071 - 364 83 58 
www.lexport.nl

Prijsindicatie:
Euro 49,95 excl BTW

Leveranciers van soortgelijke producten:
Skyworks BV
Berkel en Rodenrijs
tel: 010 - 514 00 50
www.skyworks.nl

Technisch

Uitvoering:
De ladderstopper is een rubberen profiel dat onder de ladder gebruikt wordt. De stopper is aan de onderzijde voorzien van een visgraatprofiel waardoor de stopper bij belasting zich vastzuigt op bijna alle ondergronden, bijvoorbeeld steen, marmer, gras, hout, zowel op droge als natte ondergrond. Het product is licht van gewicht en gemakkelijk mee te nemen en te plaatsen. De ladderstopper is slijtvast.

Gebruik:
De ladderstopper wordt los onder de ladder geplaatst. De stopper kan zowel bij laddergebruik binnen als buiten gebruikt worden op bijna alle ondergronden. De stopper kan ook worden gebruikt bij ladders die voorzien zijn van een stabiliteitsbalk. De ladderstopper is namelijk uitgevoerd met een oplopend gedeelte waar de stabiliteitsbalk zich op vastklemt.

Specificaties:

Afmetingen
- Lengte: 66 cm
- Breedte 22 cm
- Hoogte: 9 cm
- Gewicht: 3,5 kg
- Materiaal: Rubber SBR 70 shore

Effecten

Arbo effecten:
Gebruik van de ladderstopper bevordert de veilige opstelling van de ladder.

Efficiency effecten:
Geen

Randvoorwaarden

Technische:
De laddersteunpunten moeten qua lengte en vorm gelijk zijn. De ladder moet recht op de stopper worden geplaatst. Beschadigde ladderstoppers mogen niet meer gebruikt worden.

Organisatorische:
De ondergrond moet effen zijn en de belasting op de ladder moet evenwichtig zijn: niet te veel verschil in belasting tussen de linker- en rechterzijde van de ladder. Bij opstelling van de ladder zal deze altijd gecontroleerd moeten worden op stabiliteit voordat deze gebruikt wordt. De ladderstopper is gekeurd en gecertificeerd door TüV en BFU Zwitserland.Laatste update informatie: 12 mei 2009