Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.

Sluit

Ladderlift

Algemeen

Beschrijving:
Een ladderlift is een uit delen op te bouwen ladder met een liftplatform. De lift wordt over de ladder omhoog en omlaag bewogen. De ladderlift wordt met name gebruikt in de daken- en bouw- installatie- en isolatiebranche om dakmateriaal en/of gipsblokken verticaal te verplaatsen.

Arboverbetering:
Het gebruik van de ladderlift vermindert de fysieke belasting bij verticaal transport van allerlei bouwmateriaal. Bij gebruik van de ladderlift zijn er geen takel- en draaghandelingen nodig. Ook traplopen wordt voorkomen. Wel dient het materiaal op de lift te worden geplaatst. Losse ladderliften zijn handmatig verrijdbaar. Wanneer de ladderlift bevestigd is aan een bedrijfswagen hoeft de ladderlift niet handmatig verplaatst worden.

Introductiejaar:
Onbekend

Leverancier:
Vlutters Handelsonderneming BV
Oldenzaal
Tel: 0541 - 57 30 00
info@vlutters.nl
www.vlutters.nl

Prijsindicatie:
vanaf Euro 3500,- excl. BTW

Leveranciers van soortgelijke producten::
Eshuis Materieel Verhuur BV
Moerdijk
Tel: 0168 - 45 27 52
www.jcbeshuis.nl

Verscheidene verhuur bedrijven bijv.
www.verhuurnet.nl
www.munstersverhuur.nl

Technisch

Productomschrijving:
Er bestaan twee types ladderlift: een demontabele en een hydraulische ladderlift.
Een demontabele ladderlift wordt met name gebruikt op kleinere bouwplaatsen en heeft een ladingsvermogen van 250 kg en opbouwhoogte tot circa 30 m. De ladderdelen zijn eenvoudig en snel te (de)monteren.
Een hydraulische ladderlift wordt veelal gebruikt voor hoger bereik. De opbouwhoogte reikt tot circa 80 meter. De ladders schuiven traploos en hydraulisch in en uit. De ladderlift is veelal bevestigd op een onderstel.

Gebruik:
De ladderlift wordt gebruikt voor verticaal transport voor allerlei bouwmaterialen, zoals b.v. bouwstenen, platen, gipsblokken of dakpannen. Het gemiddeld hefvermogen bedraagt 200- 300 kg. Voor elk gebruiksdoel is een eenvoudig verwisselbaar transportplateau voorhanden (b.v. pannenlaadbak, universeel plateau of een stortbak). Er zijn verscheidene types beschikbaar, afhankelijk van het te verplaatsen materiaal. Ook grote steigers kunnen opgebouwd worden met behulp van een ladderlift. De ladderlift kan los geleverd worden (dan is deze op wielen verrijdbaar) of op een aanhanger.

Specificaties:
- Gewicht: vanaf 50 kg (demontabel en verrijdbaar) tot 1400kg (hydraulisch op aanhang)
- Materiaal: Aluminium
- Bediening: Elektrisch

Effecten

Arbo effecten:
Vermindert de fysieke belasting bij verticaal transport van allerlei bouwmateriaal. Het materiaal hoeft niet meer handmatig getakeld te worden of via een ladder naar boven gedragen te worden. Tevens voorkomt het onveilige situaties bij het beklimmen van de ladder met materiaal in de handen.

Efficiency effecten:
Er kan sneller gewerkt worden doordat het verticaal transport van het materiaal niet handmatig maar mechanisch met de lift gebeurd. Daarnaast kan veel meer materiaal tegelijk naar boven getransporteerd worden. 

Randvoorwaarden

Technische:
Er moet rekening worden gehouden met het hefvermogen van de ladderlift.

Organisatorische:
Bij het laden en lossen van de lift zijn voldoende mensen nodig. De omgeving moet tijdens het gebruik van de ladderlift afgezet worden. Neem voldoende tijd om de ladder veilig in elkaar te zetten. Volgens de wetgeving vallen ladderliften onder de NEN 1080-1 die de jaarlijkse periodieke controle voorschrijft.

 

Laatste update informatie: 6 mei 2009