Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.

Sluit

Kruiwagen, driewieler

Algemeen

Beschrijving:
De kruiwagen is bedoeld voor het vervoer van losse bouwmaterialen, zoals stenen / steenslag, zand, cement, etc.

Arboverbetering:
Deze kruiwagen draagt bij aan een lagere lichamelijke belasting omdat de verplaatsing gebeurt door duwen in plaats van tillen. Daarnaast zorgen de handvatten op verschillende hoogten ervoor dat ook tijdens kiepen sprake is van een lagere lichamelijke belasting.

Introductiejaar:
2012

Fabrikaat:
M-170-L4 (met 4ply luchtband) en M-170-CT (met lekvrije band)

Leverancier:
Matador BV
Helvoirt
Tel: 0411- 64 13 88
info@matadorbv.nl
www.matadorbv.nl

Prijsindicatie:
Euro 340,-

Technisch

Productomschrijving:
De kruiwagen bestaat uit een gelast stalen frame voorzien van stortbeugel, aparte handvatten ten behoeve van duwen en kiepen. De bak is van kunststof. De wielen zijn gemaakt van staal en kunststof. Het voorwiel is voorzien van 4ply luchtband; de achterste wielen bevatten lekvrije banden. Voor het voorwiel is lekvrij is optioneel. De wagen is voorzien van een rem.
Klik hier voor een video van driewieler kruiwagen

Gebruik:
De kruiwagen wordt handmatig of onder een silo beladen met bouwmateriaal. De wagen wordt vervolgens voornamelijk duwend voortbewogen. Hiervoor worden de hoge duwstangen gebruikt. Over smalle stukken in de af te leggen route, zoals een steigerplank, wordt de wagen aan de handvatten opgetild en over het smalle gedeelte verplaatst. Kleine oneffenheden in de route, zoals een hoogteverschil tussen steigerplanken, of een stoep, kunnen worden overbrugd door op de stang tussen de bovenste duwstangen te leunen; de wagen kiept dan door het ingezette lichaamsgewicht achterover.
Op de plaats van bestemming wordt de wagen leeggestort door de wagen aan de onderste handvatten vast te pakken en op te tillen.

Specificaties:
- Frame: gelast staal; gepoedercoate duw- en kiepstangen
- Stortbeugel: aanwezig
- Handgrepen: natuurrubber
- Rem:  aanwezig
- Inhoud bak: 90 liter
- Eigen gewicht:24 kg
- Afmetingen: L x B x H = 1650 x 600 x 1150 mm

Effecten

Arbo effecten:
Deze kruiwagen draagt bij aan een lagere lichamelijke belasting omdat de verplaatsing gebeurt door duwen in plaats van tillen. Daarnaast zorgen de handvatten op verschillende hoogten ervoor dat ook tijdens kiepen sprake is van een lagere lichamelijke belasting.

Efficiency effecten:
Tijdwinst door minder fysieke arbeid en beter gebruik op oneffen terrein. Minder risico op materiaalverlies.

Randvoorwaarden

Technische:
---

Organisatorische:
Werknemers die de kruiwagen gebruiken, dienen de gangbare persoonlijke beschermingsmiddelen op de bouwplaats te gebruiken, zoals veiligheidsschoenen, handschoenen en helm. Indien er veelvuldig met de kruiwagen gewerkt moet worden, moet een mechanisch hulpmiddel zoals een grondverzetmachine, minikipwagen op rupsbanden, etc. worden ingezet.

Laatste update informatie: 2 januari 2013