Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.

Sluit

Klembank, mobiel

Algemeen

Beschrijving:
Mobiele klembank waarin werkstukken voor bewerking op de juiste werkhoogte worden vastgeklemd. Bij het hulpmiddel kan als extra een klemsteun gebruikt worden.

Arboverbetering:
Stabiel werken op gunstige werkhoogte, waarbij de materialen stevig geklemd en gripvast ondersteund worden zodat beide handen vrij zijn voor de klus.

Introductiejaar:
2006

Fabrikaat:
Klembank: Triton SJA200 Super jaws
Klemsteun: Triton Multistand

Leverancier:
Klop Innovations BV
Lienden
Tel.: 033 - 24 66 912
www.klopinnovations.com
info@klopinnovations.com

Prijsindicatie:
Klembank: € 119,- excl. BTW
Klemsteun: € 49,- excl. BTW

Technisch

Productomschrijving:
- Klembank:
De mobiele klembank is een inklapbare klembank van metaal op drie stevige poten. De klembank is snel en eenvoudig op te zetten en in te klappen. Met een voetpedaal kunnen de bouwmaterialen in de klem worden vastgezet.  De klembank is leverbaar met diverse klembekken ten behoeve van verschillende soorten werkzaamheden.
- Klemsteun:
De klem is aangebracht op een inklapbare driepoot. De klemsteun heeft een draaibaar en kantelbaar kopstuk voor het klemmen, ondersteunen en vasthouden van diverse materialen. De klemsteun is gemakkelijk en compact op te vouwen.

Gebruik:
- Klembank:
De klembank is geschikt voor divers zwaar werk, waarbij de materialen met de los te leveren klembekken op hun plaats worden gehouden. De klembank is ook te gebruiken als krachtig perstoestel. De persdruk kan met een voetpedaal worden geregeld: schuif de klem in positie en druk op het voetpedaal voor de juiste klemkracht.  De klembank is te gebruiken op ongelijke ondergrond omdat de poten afzonderlijk zijn in te stellen.
- Klemsteun:
De klemsteun wordt toegepast in combinatie met de klembank, wanneer de materialen vanwege de afmetingen extra ondersteund dienen te worden. De bovenkant van de klemsteun is uitgerust voor het ‘gripvast’ liggen van het materiaal. De klemsteun is te gebruiken op ongelijke ondergrond omdat de poten afzonderlijk zijn in te stellen.
Door het relatief lage gewicht en het eenvoudig kunnen opzetten en inklappen, alsmede de toepasbaarheid op diverse ondergrond, kunnen de klembank en de steun steeds dicht bij de klus worden geplaatst, waardoor een kortere draagafstand het resultaat is.

Specificaties:
- Klembank:
Gewicht klembank: 16 kilo,
Klembreedte: 0-956mm
Persdruk: tot 1000 kg
- Klemsteun:
Gewicht:  6,2 kg
Hoogte instelbaar: van 635 tot 940 mm;
Draagkracht: max.  100 kg

Effecten

Arbo effecten:
Stabiel werken op gunstige werkhoogte, waarbij de materialen stevig geklemd en gripvast ondersteund worden zodat beide handen vrij zijn voor de klus.

Efficiency effecten:
Het werk kan sneller verlopen.
 

Randvoorwaarden

Technische:
-

Organisatorische:
-


Laatste update informatie: 13 april 2011