Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.

Sluit

Kitverwijderaar

Algemeen

Beschrijving:
De kitverwijderaar is een handfreesmachine met behulp waarvan glaskit (of stopverf) tussen ruit en kozijnen verwijderd kan worden, wanneer de beglazing vervangen wordt.

Arboverbetering:
Met de kitverwijderaar is het mogelijk om met geringe fysieke kracht kitresten, glasresten en spijkers uit kozijnen te verwijderen. Tevens is het verwondingsgevaar bij het gebruik van de kitverwijderaar beperkt.

Introductiejaar:
1986

Fabrikaat:
Fein SuperCut FSC 2.0

Leverancier:
Rotterdams handelshuis BV
Ridderkerk
Tel: 0180 - 441 600
info@rotterdams-handelshuis.nl
www.rotterdams-handelshuis.nl

Prijsindicatie:
Euro 475,- excl. BTW

Leveranciers van soortgelijke producten:
Sikkens Service Center
www.sikkensservicecenter.nl

Technisch

Uitvoering:
De kitverwijderaar lijkt op een driehoekschuurmachine. Het motorhuis is tevens de handgreep van de machine. De as draait niet rond, maar maakt een trillende beweging. Eventueel kan er een snijmes of zaagblad (diameter 80 of 100 mm) op gemonteerd worden.

Gebruik:
De kitverwijderaar kan gebruikt worden om met name glaskit (of stopverf) tussen de ruit en de kozijnen te verwijderen als de beglazing vervangen wordt. Door de op en neergaande beweging kunnen er allerlei schrap-, zaag-, en snijdwerkzaamheden mee uitgevoerd worden. Zo kan met het zaagblad eventueel hout, staal of aluminium afgekort worden. Met het mes of de zaag kan ook in nauwe spleten tussen de het kozijn en de ruit de kit losgemaakt worden. Dit is vooral praktisch bij het losmaken van de kopse kant (buiten) of de aanligrand (binnen) van de ruit in het kozijn. Het kozijn wordt niet beschadigd en de ruit blijft heel voor demontage. Bij montage van een nieuwe ruit kan men met het apparaat ook sponningen egaliseren.

Capaciteit:
- Onderzocht type: Fein SuperCut FSC 2.0
- Hoofdafmetingen (l x b x h): 279 x 64 x 71 mm
- Gewicht: 1,3 kg
- Opgenomen vermogen: 400 Watt
- Afgegeven vermogen: 230 Watt
- Geluidsniveau tijdens belast gebruik: 88 dB (A)
- Toerental onbelast: 11.000-18.500 keer per minuut
- Lengte van kabel (met stekker): 5m

Veiligheidsvoorschriften:
Het product is voorzien van de CE-markering en van Nederlandstalige veiligheidsvoorschriften en gebruiksaanwijzing. Er dient gebruik gemaakt te worden van gehoor-, oog- en handbescherming.

Effecten

Arbo effecten:
Het fysiek belastende en vermoeiende werk van het handmatig uittrekken van de kit met een mes, of het losbikken van stopverf met hamer en beitel, kan door het gebruik van de kitverwijderaar beperkt worden. Bovendien blijven de reactiekrachten op de hand tijdens werkzaamheden beperkt door de oscillerende werking van de machine. Door het gebruik van de kitverwijderaar wordt de kans op snijwonden aan de handen verminderd omdat de handen minder in de buurt komen van glasresten in vergelijking tot het gebruik van hamer, beitel en tang. Tevens is bij het gebruik van de kitverwijderaar de kans een ruit kapot te tikken kleiner dan bij het handmatig kit verwijderen.

Efficiency effecten:
Het verwijderen van kitresten met behulp van de kitverwijderaar gaat veel sneller dan met behulp van hamer, beitel en tang. Ook is met het gebruik van de kitverwijderaar de kans een ruit kapot te tikken kleiner waardoor extra opruimwerk bespaard wordt. Door deze redenen wordt aanzienlijk tijd bespaard.

Randvoorwaarden

Technische:
Aansluiting op het lichtnet.

Organisatorische:
Geen specifieke voorwaarden.

 

Laatste update informatie: 21 september 2011