Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.

Sluit

Kiervuller

Algemeen

Beschrijving:
Oplossing voor het opvullen van naden tussen systeemkanaalplaatvloeren.

Arboverbetering:
Door het gebruik van de kiervuller hoeven minder naden handmatig gevuld te worden.

Introductiejaar:
2001

Fabrikaat:
AAT kiervuller MK2 (onderlosser) en MK3 (zijlosser)

Leverancier:
Matador BV
Helvoirt
Tel: 0411 - 641 388
info@matadorbv.nl
www.matadorbv.nl

Prijsindicatie:
MK2: vanaf Euro 1.978,32 excl. BTW

Technisch

Productomschrijving:
De kiervuller bestaat uit een bak met handvaten staande op twee grote luchtbanden en een zwenkwiel. In de bak kan Spramexbeton gestort worden. Vanuit een opening wordt deze beton in de gleuf gestort door met de kiervuller langs (bij type MK3) of over (bij MK2) de kier te lopen. Bij het type MK2 zit de opening in het midden van de bak (tussen de wielen). Bij het type MK3 zit de opening aan de zijkant voor het vullen van zijkanten van het vloeroppervlak (bijvoorbeeld bij een wand of langs de randbeveiliging).

Gebruik:
Meestal gebeurt het vullen van systeemvloeren handmatig met behulp van een aan een kraan bevestigde kubel. Door het gebruik van de kiervuller wordt het werk met de kubel en daarmee de kraanbewegingen beperkt en zo kan veiliger gewerkt worden. De kiervuller zorgt ook voor minder fysieke belasting. Bij het werken met de kubel komt er namelijk vaak beton naast de naden waarna deze handmatig gevuld dienen te worden Dit is met de kiervuller niet meer nodig.

Specificaties:
- Inhoud: ongeveer 200 liter
- Eigen gewicht: ongeveer 80 kg
- Materiaalsoort: staal

Effecten

Arbo effecten:
Normaal wordt met een kraan de beton in een kubel boven de werkplek bewogen en dit kan soms gevaarlijke situaties opleveren. De kiervuller zorgt dat er veiliger gewerkt kan worden. Ook de lichamelijke belasting van de medewerker neemt af omdat de naden niet meer handmatig gevuld hoeven te worden.

Efficiency effecten:
De kiervuller levert ongeveer 40% tijdsbesparing op (gegevens leverancier). Er wordt minder beton verspild.

Randvoorwaarden

Technische:
Gebruik van spramexbeton met een betonpompviscositeit geeft het beste resultaat. Voor gebruik de bak met vormolie inspuiten.

Organisatorische:
2 medewerkers beschikbaar: na de medewerker die met de kiervuller loopt, dient iemand anders direct na te lopen om eventueel teveel gestort beton bij te vegen. Bij gebruik is veiligheidsschoeisel en handschoenen (werkkleding) noodzakelijk. Tijdens het vullen met de kubel is het raadzaam de kar vast te houden.

 

Laatste update informatie: 4 juni 2009