Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.

Sluit

Kamersteiger, aluminium (2)

Algemeen

Beschrijving:
Deze kleine steiger is bedoeld voor werkzaamheden op geringe hoogte, vooral binnenshuis.

Arboverbetering:
De steigeronderdelen zijn licht van gewicht en daardoor gemakkelijk handmatig te transporteren, op te bouwen en te demonteren. Verder is het werken op hoogte op een steiger is minder inspannend en veiliger dan het werken op een trap.

Introductiejaar:
1993

Fabrikaat:
Euro kamersteiger nr. 50005040

Leverancier:
ASC BV
Etten-Leur  
Tel: 076 - 541 30 19
verkoop@asc-bv.nl
www.asc-bv.nl

Prijsindicatie:
Euro 399,- excl. BTW

Technisch

Uitvoering:
De kamersteiger bestaat uit een frame, platform, stabilisator en wielen. Accessoires zijn: opzetstukken, grotere wielen en steigerbumpers tegen beschadigingen aan de wanden. Het frame bestaat uit stijlen met vastgelaste sporten. Het platform bestaat uit een gelast aluminium frame voorzien van watervast multiplex met een antislip toplaag.

Gebruik:
De kamersteiger is geschikt voor gebruik bij kortdurend onderhoudswerk binnenshuis zoals schilderen, stukadoren aan het plafond en de wanden. Verder is de kamersteiger te gebruiken bij montage van plafondtegels en leidingen aan het plafond of aan de wanden. De onderdelen van de kamersteiger zijn gemakkelijk in te klappen. Verder kunnen ze door elke binnendeur en kunnen ze handmatig worden getransporteerd.

Specificaties:

Afmetingen: 
- Breedte: 0,75 m en 1,35 m
- Lengte: 1,90 m
- Hoogte: 1,97 m
- Wiel: doorsnede 150 mm

Gewicht: 
- 34 kg waarvan 12 kg voor het platform

Materiaal: 
- Steigerdelen: aluminium
- Wielen: rubber
- Platform: aluminium frame met multiplex

Belasting: 
- Maximale werkbelasting is 250 kg per platform bij gelijkmatige spreiding, per wiel 110 kg.

Effecten

Arbo effecten:
Het werken op hoogte op een steiger is minder inspannend en veiliger dan het werken op een trap. De steigeronderdelen zijn licht van gewicht en daardoor gemakkelijk handmatig te transporteren, op te bouwen en te demonteren.

Efficiency effecten:
Er kan binnenshuis sneller gewerkt worden op hoogte in vergelijking met het werken op een trap. De steiger is snel te monteren en demonteren.

Randvoorwaarden

Technische:
De kamersteiger dient op een draagkrachtige en effen ondergrond (geen grote hoogteverschillen) opgesteld te worden. Maximale vloerbelasting is 250 kg.

Organisatorische:
Geen


Laatste update informatie: 22 september 2010