Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.

Sluit

Instaphulp voor rioolschacht

Instaphulp voor rioolschacht

Algemeen

Beschrijving:
Dit hulpmiddel wordt gebruikt om rioolschachten en andere putten en schachten veilig in- of uit te kunnen klimmen.

Arboverbetering:
Het in- en uitklimmen van de schacht kan met dit hulpmiddel veel veiliger gebeuren. Daarnaast treedt vermindering van de fysieke belasting op door het voorkomen van ongunstige werkhoudingen (draaiing van de romp). Extra krachtsinspanningen (ophijsen lichaamsgewicht) bij in- en uitklimmen van de schacht wordt vermeden.

Introductiejaar:
1996

Fabrikaat:
KSP GmbH

Leverancier:
Storimpex B.V. Laren (Gld.)
Tel: 0573 - 400 608
info@storimpex.nl
www.storimpex.nl

Prijsindicatie:
Vanaf euro 400,- tot euro 600,- excl. BTW.

Technisch

Productomschrijving:
Een verplaatsbare instaphulp om makkelijker toegang te krijgen tot rioleringssystemen en andere putten en schachten. Deze instaphulpen zijn mogelijk voor zowel ronde als vierkante putten van verschillende schacht afmetingen. Een klemsysteem zorgt ervoor dat de instaphulp aan de betreffende put bevestigd kan worden. Ingeklapt kan de instaphulp worden gebruikt als tijdelijke putafsluiting.

Gebruik:
De instaphulp voor rioolschachten wordt in de putrand vastgeklemd en kan vervolgens met losse inhangladders verlengd worden om toegang te krijgen tot een diepte van 10 m.

Specificaties:
- Gewicht instaphulp: 14 - 18 kg
- Materiaal: staal (VA4)
- Geschikt voor schacht doorsnedes: 520 - 800 mm.
- Voor afwijkende afmetingen zijn op maat gemaakte systemen verkrijgbaar.

Effecten

Arbo effecten
Grotere veiligheid bij het in- en uitklimmen van een put of schacht. Vermindering van de fysieke belasting door het voorkomen van ongunstige werkhoudingen zoals draaiing van de romp. Extra krachtsinspanningen (ophijsen lichaamsgewicht) bij in- en uitklimmen van de put worden vermeden. De instaphulpen zijn verrolbaar zodat ze niet getild hoeven te worden bij verplaatsen. De instaphulp kan helpen bij het veilig en makkelijker meenemen van gereedschappen in de schacht.

Efficiency effecten
De instaphulp is verplaatsbaar (op rolletjes) en kan worden ingesteld op de schachtafmetingen, zodat de instaphulp aansluit op de al aanwezige ladder(systemen) in de schacht. Dit zorgt ervoor dat dit hulpmiddel op meerdere plaatsen ingezet kan worden en er niet iedere keer een aparte oplossing gezocht hoeft te worden.

Randvoorwaarden

Technische:
De instaphulp is geschikt voor ronde of vierkante putafmetingen. Overige afmetingen zijn speciaal op maat te maken.

Organisatorische:
Voor het betreden van besloten ruimtes, putten en riolen gelden een groot aantal veiligheidsvoorschriften. Deze moeten ook bij gebruik van deze instaphulp in acht genomen worden.


Laatste update informatie: 21 mei 2008