Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.

Sluit

Heftruckvorkversteller

Heftruckvorkversteller

Algemeen

Beschrijving:
Machine voor het verstellen van de afstand tussen de vorken van een vorkheftruck. Afhankelijk van het te heffen object (bijvoorbeeld een pallet) moeten de vorken verbreed of versmald worden.

Arboverbetering:
Het verstellen van de vorken van een vorkheftruck kan met deze versteller hydraulisch gebeuren. Dit betekent dat de chauffeur niet meer van de heftruck af hoeft om de vorken te verstellen (belangrijk bij lage omgevingstemperatuur) en het handmatig verstellen van de vorken (een afhankelijk van het type machine zware tot zeer zwarte handeling) overbodig wordt.

Introductiejaar:
1992

Fabrikaat:
Cascade vorkversteller, model K-FDS met ISO-ophanging, waarmee de eigen vorken kunnen worden gebruikt. Er zijn verschillende types leverbaar, waaronder ook die compleet met vorken worden geleverd.

Leverancier:
Cascade Benelux
Almere
Tel: 036 - 549 29 50 
speyer@cascorp.com
www.cascorp.com

Prijsindicatie:
Meerdere varianten leverbaar. Prijs is afhankelijk van benodigde capaciteit. Voor heftrucks met hefvermogen 2500 kg: Euro 1700,- excl. BTW en excl. vorken

Technisch

Productomschrijving:
De heftruckvorkversteller bestaat uit een frame met vorken dat direct aan de heftruck gemonteerd wordt. Hydraulische cilinders die vanuit de heftruck te bedienen zijn, zorgen voor de verstelling. Naast de vorkverstelling maakt de sideshift functie het mogelijk de vorken goed voor de pallet uit te lijnen zonder met de heftruck te hoeen manoeuvreren. Hiervoor is een 2e hydraulische functie nodig.

Gebruik:
Vanaf de heftruck kan de chauffeur de vorken verstellen tot de gewenste breedte.

Specificaties:
- Eigen gewicht: vanaf 60 kg excl. vorken
- Framewijdte: 800-1150 mm
- Openingsbereik: 250--1025 mm gemeten over de vorken

Effecten

Arbo effecten:
De fysieke belasting verminderd doordat het uitstappen en de handmatige verstelling van de vorken niet meer nodig is.

Efficiency effecten:
Het hydraulisch verstellen gaat sneller dan het handmatig verstellen. Indien de afstand vaak versteld dient te worden, kan dit een efficiency verhoging inhouden.

Randvoorwaarden

Technische:
Heftruck heeft een extra ventiel nodig voor de verstelling van de vorken. Verder is de heftruckvorkversteller universeel toepasbaar.

Organisatorische:
De heftruckrestcapaciteit neemt iets af bij montage van de versteller. Voor nadere berekening neem contact op met uw heftruckdealer.


Laatste update informatie: 5 mei 2009