Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.

Sluit

Hefsteiger

Algemeen

Beschrijving:
Een of twee masten met een breed in hoogte verstelbaar werkplateau, dat op elke gewenste hoogte ingesteld kan worden.

Arboverbetering:
Het op juiste hoogte werkzaamheden uitvoeren, waarbij zowel mensen als materieel op de ideale werkhoogte worden gebracht. De zware gereedschappen en materialen zijn zo steeds binnen handbereik en men kan werken zonder te hoeven bukken of zwaar te tillen.

Introductiejaar:
1978

Fabrikaat:
diverse

Leverancier:
Alimak Hek BV 
Middelbeers
Tel: 013 - 514 86 00
info@alimakhek.nl
www.alimakhek.nl

Prijsindicatie:
Afhankelijk van de hoogte en soort hefsteiger.

Leverancier van soortgelijke producten:
Koninklijke Saan b.v.
Diemen
Tel: 020 - 660 60 60
www.saan.nl

Hoogwerkservice Hardinxveld
Hardinxveld
Tel: 0184 - 63 03 92
www.hoogwerkservice.nl

Technisch

Productomschrijving:
De hefsteiger is modulair uitgevoerd en kan goed aangepast worden aan de vorm van niet-vlakke gevels. De hefsteiger bestaat uit een grondframe of zelfrijdend chassis, aandrijfmotoren, een of twee masten en een platform. Er zijn diverse versies verkrijgbaar met platformlengten variŽrend van 2,7 tot 38,4 meter, platformbreedten tussen 1,3 en 2,5 meter en hefhoogtes tot 200 meter. Er zijn ook verrijdbare varianten beschikbaar.

Gebruik:
Wanneer aan hoge gevels, torens, bouwwerken of bruggen moet worden gerenoveerd, gemonteerd, onderhouden of gerepareerd, maar het opbouwen van een vaste steiger in verhouding tot de werkzaamheden te veel tijd vergt of een dergelijke steiger niet de vereiste sterkte heeft, is het gebruik van een hefsteiger de oplossing.

Specificaties:
- Maximale hefvermogen is, afhankelijk van de uitvoering (lengte en soort hefmachine), 1 tot 5 ton.
- Hoofdafmetingen: afhankelijk van de uitvoering werkplateaus van 2,7 tot 38,4 meter.
- Eigen gewicht: afhankelijk van de uitvoering weegt een steiger met werkplateau van 2 meter ongeveer een ton.
- Materiaalsoort: staal

Effecten

Arbo effecten:
Omdat in principe op elke hoogte gewerkt kan worden is gebukt werken of bovenhands werken niet meer nodig. Ook de diepte van het werkplateau geeft een grote bewegingsvrijheid en voldoende plaats voor de werkbenodigdheden. Zware lasten kunnen direct mee op het plateau naar boven. Geen last van verticale steigerbuizen die in de weg staan. De hefsteigers kunnen bovendien worden overkapt waardoor de ontstane werkruimte kan worden verwarmd of gekoeld. Hierdoor kan weersonafhankelijk doorgewerkt worden (behalve bij storm).

Efficiency effecten:
De opbouw van de hefsteiger gaat veel sneller vergeleken met de opbouw van een gewone steiger. Voorts kan er een groot aantal personen tegelijk werken en de steiger tot circa 200 meter hoogte ingezet worden. Door de hoge gebruikskosten is het noodzakelijk goed te plannen. Uit kostenoogpunt is het interessant de hefsteiger voor zoveel mogelijk andere werkzaamheden in te zetten. Door een goede planning wordt het rendement van de hefsteiger verhoogd.

Randvoorwaarden

Technische:
Er worden eisen gesteld aan het draagvermogen van de bodem. Bij de verrijdbare variant zijn er eisen aan de 'vlakheid' van de bodem.

Organisatorische:
De gevel moet goed toegankelijk zijn voor de aanvoer en montage van het materiaal.
Het plateau zelf wordt gebruikt bij de opbouw en aanvoer van de te monteren onderdelen.

 

Laatste update informatie: 19 mei 2009