Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.

Sluit

Grafstutwand, lichtgewicht

Algemeen

Beschrijving:
Lichtgewicht, getrapte, aluminium grafstutwand ter bescherming van het instorten van graven, eventueel in combinatie met aluminium looproosters

Arboverbetering:
Vermindering fysieke belasting tijdens het stutten van graven.

Introductiejaar:
1987

Fabrikaat:
Aluminium grafstutwand, Honor

Leverancier:
Honor piŽteitstechniek
Almere
Tel: 036 - 521 96 05
info@honor-pieteitstechniek.nl
www.honor-pieteitstechniek.nl

Prijsindicatie:
Grafstutwand per ring: Euro 1795,- excl.BTW
Uitzetstempel: Euro 419,- excl. BTW
Hijsjuk: Euro 946,- excl. BTW
Set looproosters: Euro 1298,- excl. BTW

Leveranciers van soortgelijke producten:
Vreeker Begraafplaatsservice
Hem
Tel: 0228 - 54 44 84
www.begraafplaatsservice.nl

Technisch

Productomschrijving:
De grafstutwand bestaat uit een tot drie getrapte bekistingsringen die ieder uit vier delen bestaan: twee lengteschotten en twee kopse schotten. Afhankelijk van de gewenste diepte worden een, twee of drie bekistingsringen in gestapelde vorm gebruikt.
Rondom de groeve kunnen ter beveiliging looproosters worden aangebracht, bestaande uit twee lengte en een kops looprooster. De looproosters zijn 300 - 400 mm breed. Zij zijn geperforeerd en voorzien van een profiel, zodat regenwater kan weglopen en valgevaar beperkt is.

Gebruik:
De grootste, bovenste bekistingsring wordt op het maaiveld geplaatst, waarna het putje wordt gegraven (handmatig of machinaal), waarbij de bekistingsring meezakt. Voor diepere putjes wordt vervolgens de tweede, middelste bekistingsring erin geplaatst, een putje gegraven, enzovoort. Voor het verwijderen van de grafstutwand worden eerst de lengteschotten uitgestempeld, kunnen de kopschotten worden verwijderd en vervolgens de lengteschotten. Voor het uitstempelen wordt de stempel gepositioneerd en met een hevel uitgezet. Tevens is het mogelijk de bekistingswand in een keer te verwijderen met behulp van twee hijsjukken die in de uitsparingen in de zijschotten worden gepositioneerd.
Vervolgens trekt een graafmachine de bekisting er ineens uit met de hijsjukken.
Looproosters worden rondom aan de bovenzijde van de groeve gepositioneerd.

Specificaties:
Hoofdafmetingen:
- Onderste bekistingsring: 2.200 x 800 x 500 (= 3e ring)
- Middelste bekistingsring: 2.320 x 920 x 500 (= 2e ring)
- Bovenste bekistingsring: 2.480 x 1.040 x 500 (=1e ring)
Eigen gewicht bekistingsringen:
- Lengtedeel: 16 kg/kopschot: 6 kg
- Uitzetstempel: 7 kg
- Hijsjuk: 8 kg per hijsjuk
- Langste looprooster (3,3 m): 17 kg
- Materiaalsoort: aluminium 

Effecten

Arbo effecten:
Voor het (de-)monteren van de grafstutwand is geen extra gereedschap nodig. De onderdelen zijn lichter en handelbaarder dan systemen waarbij bijvoorbeeld sprake is van aluminium stutschotten.
Afhankelijk van het type grond kan de bekisting handmatig dan wel machinaal met de graafmachine worden verwijderd, nadat de lengtedelen zijn uitgestempeld om het kopdeel vrij te maken. Voor het machinaal verwijderen is voorzien in een hijsjuk waarmee een hele ring ineens kan worden uitgenomen.
Gebruik van veiligheidslooproosters zal valgevaar verminderen, ten opzichte van toepassing van houten planken. Tevens zijn de roosters lichter in gewicht voor (de-)montage.

Efficiency effecten:
Voor toepassing van de grafstutwand is minder werkruimte nodig. Tevens is deze werkwijze zeer geschikt voor dicht opeengelegen graven. Bij het ineens verwijderen van een bekistingsring bestaat minder kans op het instorten of verschuiven van het naastgelegen monument.
Gebruik van veiligheidslooproosters resulteert in minder schade aan de rand van de groeve door verspreiding van de druk.

Randvoorwaarden

Technische:
Geen

Organisatorische:
Geen

 

Laatste update informatie: 19 juni 2009