Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.

Sluit

Ergo-troffel

Algemeen

Zie ook: Presentatie 'Werken met arbovriendelijke metseltroffels' (PDF)
Zie ook: Tekeningen 'Werken met arbovriendelijke metseltroffels' (PDF)

Beschrijving:
De Ergo-troffel is een nieuwe ergonomische metseltroffel. Het grote verschil met de traditionele metseltroffel is dat het handvat boven het blad gebracht is. Daarnaast is het blad smaller dan het blad van de traditionele troffel. Tevens is de metseltroffel voorzien van een kunststof (soft-grip) handvat.

Arboverbetering:
De fysieke belasting van pols, onderarm, elleboog en schouder wordt met ca. 60% verminderd bij gebruik van de Ergo-troffel. De verbetering wordt bereikt door het vermijden van de extreme gewrichtsstanden die voorkomen bij het spreiden van de specie met de traditionele troffel. Een andere verbetering is de lagere kracht op de pols bij het vasthouden van de troffel. Dit komt doordat het zwaartepunt van de specie en de troffel zich dichter bij het polsgewricht bevindt.

Introductiejaar:
2007

Fabrikaat:
Super Prof

Leverancier:
Verhoeven Tools b.v
Velddriel
Tel: 0418-634600
info@verhoeventoolssafety.nl
www.verhoeventoolssafety.nl


Prijsindicatie:
Euro 15,98 excl. BTW

Technisch

Productomschrijving:
Metseltroffel die de fysieke belasting van de metselaar vermindert. Het blad is smaller dan het blad van de traditionele metseltroffel, dit bespaart gewicht. De lengte van het blad is overeenkomstig de lengte van een steen. Hierdoor kan de specie aangebracht worden door de troffel te kantelen en de specie van het blad op de stenen te laten glijden. Het soft-grip handvat wijst schuin naar boven en naar buiten, waardoor extreme standen in pols en elleboog voorkomen worden. De schuine flens van de handgreep is zo geplaatst dat het een goede steun oplevert voor de zijkant van de hand.

Gebruik:
Met name geschikt voor het metselen van rechte muren.

Specificaties:
- Lengte blad: 200 mm
- Breedte blad: 100 mm
- Dikte blad: 2 mm
- Gewicht:500 gram
- Er is een links- en een rechtshandige uitvoering

Effecten

Arbo effecten:
Reduceert de lichamelijke belasting van de pols, onderarm, elleboog en schouder. De kracht op de pols vermindert met ongeveer 60%. Tevens wordt de duur dat de pols zich in extreme standen bevindt gehalveerd. De gemiddelde hoek gedurende de tijd waarin elleboog en pols zich bevinden ligt dichter bij de neutrale gewrichtsstand dan bij de traditionele troffel.

Efficiency effecten:
Mogelijk tijdwinst door minder vermoeidheid. De lagere lichamelijke belasting zal minder gezondheidsklachten opleveren; daarmee is een lager verzuim van de metselaars aannemelijk.

Randvoorwaarden

Technische:
Het metselen bij profielen bij in- en uitwendige hoeken is lastig met de Ergo-troffel, omdat de Ergo-troffel niet tussen de spouwisolatie en het profiel gekanteld kan worden. Door de profielen uit het muurvlak te stellen heeft de Ergo-troffel wel voldoende ruimte. De draadmaster is een mogelijke oplossing voor het aanbrengen van metseldraden als de profielen uit het muurvlak staan.

Organisatorische:
Voor het metselen van in- en uitwendige hoeken kan de Smart-troffel  gebruikt worden. Zorg dat er bij iedere hoek een Smart-troffel is.


Laatste update informatie: 5 juni 2009