Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.

Sluit

Elementenklem

Algemeen

Beschrijving:
Deze elementenklem is bedoeld voor oppakken en stellen van alle formaten kalkzandsteenblokken en -elementen tot max. gewicht van 300 kg. De klem wordt is combinatie met een hijsinstallatie als een elementen- of blokkenstelmachine gebruikt.

Arboverbetering:
Door gebruik van de elementenklem in combinatie met de blokken- of elementenstelmachine vervalt het handmatig tillen en dragen van kalkzandsteen blokken of elementen bij het blokken- of elementenstellen.

Introductiejaar:
1990

Fabrikaat:
Elementenklem 600 mm

Leverancier:
Bouwma Bouwmachines B.V
Beverwijk
Tel: 0251 - 22 92 08
info@bouwma.nl
www.bouwma.nl

Prijsindicatie:
Bouwma Bouwmachines B.V
Beverwijk
Tel: 0251 - 22 92 08
Euro 155,- excl. BTW

Technisch

Uitvoering:
De klempennen van deze elementenklem zijn uitgevoerd in speciaal staal dat elektrolytisch verzinkt is. Het vergrendelmechanisme is uitgevoerd met veerdruk.

Gebruik:
De elementenklem is voorzien van twee pennen die in de boorgaten van het element geplaatst worden. Daarna wordt het element door de blokken- of elementenstelmachine gehesen, waardoor de klem wordt aangetrokken en de twee pennen zich in het element vastklemmen. Na plaatsing van het element wordt de klem automatisch gelost door het wegvallen van de hijskracht.

Specificaties:
- Hartafstand pennen: 600 mm

Effecten

Arbo effecten:
De combinatie elementenklem met een blokken- of elementenstelmachine maakt het mogelijk zware elementen te plaatsen zonder deze te tillen of dragen.

Efficiency effecten:
Geen

Randvoorwaarden

Technische:
Het draagvermogen van de elementenklem en de blokken- of elementenstelmachine moeten op elkaar zijn afgestemd.

Organisatorische:
De klemmen moeten regelmatig (wekelijks) gecontroleerd worden op juiste werking en aanwezigheid van 'tanden' op de pennen. Er moet beheerst gewerkt worden met deze klemmen en een uitvalbeveiliging is nodig indien de afstand tussen verwerkingsplek en tijdelijke opslag groot is en/of er en groot hoogteverschil moet worden overbrugd. Zorg dat een uitvallend blok geen ongevallen veroorzaakt.


Laatste update informatie: 2 juni 2009