Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.

Sluit

Deurenplaatser

Algemeen

Beschrijving:
De deurenplaatser bestaat uit twee hulpmiddelen (een ‘paumellemaatje’ en een anti-vingerklem) waarmee kunnen deuren en ramen die voorzien zijn van paumellescharnieren snel en veilig geplaatst worden. Een paumellescharnier is een scharnier dat vaak bij opdekdeuren en -ramen gebruikt wordt en uit twee gedeeltes bestaat, een hol gedeelte en een gedeelte met pen.

Arboverbetering:
De timmerman hoeft de deur of het raam niet lang vast te houden omdat deze direct kan rusten op het paumellemaatje. Met de antivingerklem wordt voorkomen dat vingers afgekneld worden bij het plaatsen van de deur of het raam.

Introductiejaar:
2007

Fabrikaat:
Paumellemaatje en antivingerklem

Leverancier:
Bobato Ltd
Strijen  
tel.: 0186-742034
www.new-inventions.eu
info@bobato.eu

Prijs:
Euro 10,00 excl. BTW

Technisch

Productomschrijving:
Met deze hulpmiddelen (twee paumellemaatjes en twee met anti-vingerklemmen) kunnen deuren en ramen die voorzien zijn van paumellescharnieren snel en veilig geplaatst worden. Eerst worden de twee paumellemaatjes op de scharnieren in de deurpost aangebracht. Vervolgens kan de deur met de antivingerklemmen worden geplaatst.


Gebruik:
Wanneer een opdekdeur uit zijn paumellescharnier gehaald moeten worden, bijv. voor schilderen, moet de deur na het uitvoeren van de werkzaamheden weer teruggehangen worden. Dit is zonder hulpmiddelen een lastig karwei: omdat beide delen van het scharnier bij  twee of drie scharnieren tegelijk goed boven elkaar gehangen moeten worden. Bij een zware deur of raam en beperkte ruimte wordt het terughangen nog lastiger.
Door over het hele gedeelte van één van het paumellescharnier een paumellemaatje  te  schuiven zal het paumellescharnier aan de onderzijde zo’n 8 mm gaan uitsteken. Deze 8 mm geeft genoeg ruimte om het ophangen van een opdekdeur een stuk gemakkelijker te maken. Nadat  de deur (of het raam) terug gehangen is kan het paumellemaatje er weer afgeschoven worden en opnieuw gebruikt.
Het paumellemaatje wordt gebruikt in combinatie met de antivingerklem. De antivingerklem is een klembeugel die aan de scharnierkant van de deur of het raam aangebracht wordt door het haakgedeelte van de antivingerklem tussen het kozijn en de deur of het raam te schuiven. De antivingerklem wordt vervolgens een kwartslag gekanteld in de richting van de deur zodat hij deze vasthaakt. Daarna kan de deur of het raam met de beugel gemakkelijk opgetild worden zonder kans dat de vingers vastgeklemd worden. Als de deur of het raam verwijderd is of is terug gehangen, kunnen de beugels verwijderend worden.

Specificaties:
Paumellemaatje
- Afmetingen: hoogte: 50 mm
- Materiaal: kunststof
Antivingerklem:
- Afmetingen: 150 x 150 mm
- Materiaal:  Staal met kunststof antislipcoating
- Maximale dikte deur of raam: 40 mm
- Maximale gewicht deur of raam: 60 kg

Effecten

Arbo effecten:
De timmerman hoeft de deur niet lang vast te houden omdat deze direct kan rusten op het paumellemaatje. Met de antivingerklem wordt voorkomen dat vingers afgekneld worden bij het plaatsen.

Efficiency effecten:
Er kan sneller gewerkt worden.

Randvoorwaarden

Technische:
Alleen toepasbaar bij paumelleschernieren

Organisatorische:
-


Laatste update informatie: 28 januari 2010