Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.

Sluit

Dakrandbeveiliging voor hellende daken

Algemeen

Beschrijving:
Deze dakrandbeveiliging voor hellende daken wordt aan de rand van hellende daken geplaatst als werkbrug en dakrandbeveiliging die bescherming biedt tegen vallen van het hellende dak tijdens het uitvoeren van werkzaamheden.

Arboverbetering:
De dakrandbeveiliging is licht van gewicht, gemakkelijk en veilig te plaatsen en biedt als werkbrug een werkplek met bescherming tegen vallen tijdens het uitvoeren van werkzaamheden op het hellende dak.

Introductiejaar:
2011

Fabrikaat:
Modulaire triangelbrug (MTB)

Leverancier:
Altrex BV
Zwolle
Tel: 038 - 455 77 00
info@altrex.com
www.altrex.com

Prijsindicatie: 
Afhankelijk van afmetingen en configuratie

Technisch

Uitvoering:
De combinatie werkbrug met dakrandbeveiliging wordt opgebouwd uit aluminium staanders, trussen (driehoekige ondersteuningen), werkvloeren met leuningen. Alle onderdelen zijn in meerdere afmetingen verkrijgbaar waardoor er voor elk project de juiste beveiliging samengesteld kan worden.
Klik hier voor een video van de dakrandbeveiliging.

Gebruik:
De modulaire triangelbrug wordt op de grond opgebouwd en wordt vervolgens op hoogte gebracht door het gebruik van handlieren ingebouwd in de staanders. De trussen zijn door hun vormgeving stapelbaar. De modulaire triangelbrug kan gebruikt worden als werkbrug met dakrandbeveiliging voor werkzaamheden op hellende daken, zoals het aanbrengen van zonnecollectoren, dakkapellen, dakbedekking, maar is ook geschikt voor andere werkzaamheden op hoogte zoals aan de gevel.

Specificaties:
- Voldoet aan EN 13374 klasse A, B en C;
- Staander: aluminium met een hoogte van 3-5 of 4-6 meter;
- Trussen: aluminium met een lengte van 2, 3 of 4 meter;
- Vloeren: lengte 2 en 3 meter;
- Leuningframe: aluminium inclusief netten: lengte 2, 3 of 4 meter;
- Kopse leuningen: aluminium, draaibaar of vast.
- In toepassing als dakrandbeveiliging: lengte van 6 t/m 12 meter

Effecten

Arbo effecten:
De dakrandbeveiliging is licht van gewicht, gemakkelijk en veilig te plaatsen en biedt als werkbrug een werkplek met bescherming tegen vallen tijdens het uitvoeren van werkzaamheden op het hellende dak.

Efficiency effecten:
Dit systeem combineert een werkbrug met  dakrandbeveiliging waardoor er minder handelingen bij het veilig bereikbaar maken van het hellende dak nodig zijn.

Randvoorwaarden

Technische:
De dakrandbeveiliging moet onder de dakrand steunen tegen een draagkrachtig gevel en aan deze gevel verankerd kunnen worden. De vloer waarop de staanders van de dakrandbeveiliging staan, moet voldoende draagkrachtig zijn.

Organisatorische:
Jaarlijks dient de dakrandbeveiliging inclusief alle onderdelen gecontroleerd te worden op slijtage en beschadiging en dit dient in een logboek te worden vastgelegd.


Laatste update informatie: 26 oktober 2011