Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.

Sluit

Dakpanknipper

Algemeen

Beschrijving:
Met deze dakpanknipper kunnen dakpannen op maat geknipt worden als passtukken langs randen, hoekkepers, schoorstenen, dakramen etc.

Arboverbetering:
Door gebruik te maken van knippen in plaats van zagen of doorslijpen komt er bij het op maat maken van dakpannen geen (kwarts)stof vrij. De knipmachine maakt weinig lawaai en kan met weinig kracht in een goede werkhouding gebruikt worden.

Introductiejaar:
2009

Fabrikaat:
Hytile Dakpanknipper

Leverancier:
Hytile Europe BV 
Garnwerd  
Tel.: 06 45 98 12 98
www.hytile.eu
info@hytile.eu

Prijs:
Euro 830,- excl. BTW

Technisch

Productomschrijving:
De dakpanknipper bestaat uit een knipper, een handel om de snijmond te bedienen en een opvangbak voor opvangen van de geknipte delen van de dakpan.

Gebruik:
De dakpan wordt in de snijmond van de knipper gelegd. Met de handel laat men een beitel zakken. De dakpan wordt vervolgens tussen de beitel en een wieltje (snijmond) getransporteerd.  Door de beitel enkele keren op de te knippen lijn van de dakpan neer te laten komen, zal de dakpan op de bedoelde plaats breken. Het reststuk valt in de opvangbak.
De dakpanknipper heeft een pootje dat aan een panlat kan worden gehaakt om het naar beneden schuiven te voorkomen bij gebruik op een hellend vlak.

Specificaties:
- Gewicht: 15,5 kg
- Afmetingen: L x B x H: 810 mm x 530 mm x 420 mm

Effecten

Arbo effecten:
Door gebruik te maken van knippen in plaats van zagen of doorslijpen komt er bij het op maat maken van dakpannen geen (kwarts)stof vrij. De knipmachine maakt weinig lawaai en kan met weinig kracht in een goede werkhouding gebruikt worden.

Efficiency effecten:
Er is geen elektriciteitsaansluiting nodig om te knippen.
Het knippen verloopt sneller dan slijpen of zagen en een stofzuiger is bij knippen niet nodig.
Er is minder stof op het dak zodat er minder hoeft te worden schoongemaakt. Gehoorbescherming is niet noodzakelijk. De dakpanknipper kan vaak op het dak gebruikt worden zodat er minder bewegingen van en naar het dak nodig zijn.

Randvoorwaarden

Technische:
Voor het uitvoeren van zichtwerk en het knippen t.b.v. kilgoten is de dakpanknipper minder geschikt.

Organisatorische:
Bij het gebruik van de knipper is het verstandig een veiligheidsbril als bescherming tegen eventueel wegspattende delen van de dakpan te gebruiken.
De gebruiker moet enige oefening krijgen in het gebruik van de dakpanknipper.


Laatste update informatie: 28 januari 2010