Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.

Sluit

Combifilter

Algemeen

Beschrijving:
De combifilter is een roetfilter voor machines met dieselmotoren in de bouw en op de weg, zoals vorkheftrucks, generatoren, wegvoertuigen, bouwmachines etc.

Arboverbetering:
Bij gebruik van dit roetfilter worden werknemers die in de nabijheid van de machine of het voertuig werken niet langer blootgesteld aan de roetdeeltjes die door de dieselmotor worden uitgestoten. Roetdeeltjes zijn schadelijk voor de gezondheid en kunnen kankerverwekkend zijn.

Introductiejaar:
1993

Fabrikaat:
ECS Europe types V, K en S

Leverancier:
Techno Gamma Techniek BV
Heerhugowaard
Tel : 072 - 512 1620
kuiper@technogamma.nl
www.technogamma.nl

Prijsindicatie:
Vanaf euro 4000,- excl BTW

Technisch

Productomschrijving:
De combifilter is een roetfilter en geluiddemper ineen die op elke machine met een dieselmotor geplaatst kan worden. Roet uit de uitlaatgassen wordt door een keramiekfilter (type V) of filter van silicon carbide (type K en S) opgevangen. Naast het roet kunnen ook de schadelijke gassen zoals koolmonoxide (CO) en koolwaterstoffen (HC) gereduceerd worden door het combifilter te voorzien van een katalysator.

Gebruik:
Bij gebruik van de roetfilter worden meer dan 90% van de roetdeeltjes uit de dieseluitlaatgassen weggefilterd. Geleidelijk aan zal de achtergebleven roet in het combifilter de doorstroming van de uitlaatgassen belemmeren. Na een bedrijfsperiode van 8 tot 10 uur of wanneer de signaallamp een te hoge tegendruk signaleert, moet het combifilter geregenereerd worden. Het regeneratie proces wordt door middel van een bijbehorende regeneratiekast gestuurd en bewaakt. Het regeneratieproces duurt 8 uur. Een bijzondere variant is het snel regenereerbaar Combifilter (type S). Deze filter heeft een speciale regeneratie unit waardoor de regeneratietijd van 8 uur teruggebracht wordt tot 40 minuten.

Specificaties Types V
- Capaciteit: 275 - 2000 m3/u
- Gewicht: 18 - 88 kg
- Afmetingen: hoogte: 420 - 650 mm, breedte: 225 - 750 mm, diameter uitlaat: 70 -140 mm

Specificaties Types K
- Capaciteit: 250 - 2000 m3/u
- Gewicht: 25 - 88 kg
- Afmetingen: hoogte: 420 - 650 mm, breedte: 225 - 750 mm, diameter uitlaat: 70 -140 mm

Specificaties Types S
Capaciteit: 250 - 1300 m3/u
Gewicht: 25 - 44 kg
Afmetingen: hoogte: 415 - 750 mm, breedte: 275 - 350 mm, diameter uitlaat: 70 -100 mm

Effecten

Arbo effecten:
Bij gebruik van dit roetfilter worden werknemers die in de nabijheid van de machine of het voertuig werken niet langer blootgesteld aan de roetdeeltjes die door de dieselmotor worden uitgestoten. Roetdeeltjes zijn schadelijk voor de gezondheid en kunnen kankerverwekkend zijn.

Efficiency effecten:
Geen

Randvoorwaarden

Technische:
Voor bepaalde regeneratiesystemen is krachtstroom (400 V) vereist. De andere systemen werken op 240 V.

Organisatorische:
Bij de planning van de inzet van de machine moet rekening gehouden worden met de regeneratietijd na bepaalde gebruikstijd. De combifilter is daarom speciaal geschikt voor voertuigen die 's nachts stilstaan, zoals vorkheftrucks etc.


Laatste update informatie: 12 mei 2009