Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.

Sluit

Werkpad op de bouwplaats, begaanbaar

Algemeen

Beschrijving:
Begaanbaar werkpad op de bouwplaats.

Arboverbetering:
Een gemakkelijk begaanbaar werkpad voor personen en materiaal op de bouwplaats.

Introductiejaar:
2001

Fabrikaat:
Safety Catwalk System

Leverancier:
Stabag PcP BV
Oudenbosch
Tel: 0165 - 31 53 00
info@stabagpcp.nl
www.stabagpcp.nl

Prijsindicatie:
vanaf ca. Euro 82,- per vierkante meter excl. BTW. Bij grotere aantallen wordt de prijs lager.

Technisch

Uitvoering:
Het werkpad bestaat uit een systeem van vlonders en oplopen, kunststof steunplanken en verschillende hulpstukken. De vlonders en oplopen zijn voorzien van een anti-slip oppervlak bestaande uit profielen met omhoog en omlaag gedrukte perforatie. De omlaag gedrukte gaten zorgen voor afvoer van water en vuil. De omhoog gedrukte gaten bieden antislip eigenschappen in alle richtingen. De steunplanken zorgen voor een fundering en fixatie zodat het systeem niet in modder weg kan zakken.

Gebruik:
Het systeem wordt handmatig uitgelegd door twee personen waardoor een vlak en dragend werkpad ontstaat. Het werkpad is gemakkelijk schoon en droog te houden door antislip systeem en zelfreinigende werking. Het systeem is snel en flexibel aan te passen aan gewijzigde omstandigheden door haakse uitbreidingen, uitbreidingen onder een hoek, T-splitsingen en verbredingen. Door middel van trekijzers en kantelijzer kan een vlonder snel weggehaald worden wanneer dit bijvoorbeeld nodig is om rijdend materieel te laten passeren. De onderdelen van het systeem worden stevig gekoppeld zodat opwippen of losraken onmogelijk is.
Het werkpad kan gebruikt worden voor het verplaatsen van personen en materialen bijv. met een kruiwagen en andere transportmiddelen voorzien van wielen.
De vlonders zijn voorzien van zwart-gele markeerstrepen.

Specificaties:
- Hoofdafmetingen: 92 x 250 cm en 62 x 250 cm
- Gewicht: De vlonder van 92 x 250 cm weegt 40 kg (aluminium)
- De vlonder van 62 x 250 cm weegt: 44 kg(staal) of 28 kg (hout)
- Materiaal: de vlonders kunnen worden geleverd in aluminium,
  thermisch verzinkt staal of hout. Hulpstukken zijn in kunststof uitgevoerd.
- Max. belasting: 300 kg/m2

 

Effecten

Arbo effecten:
Slechte toegankelijkheid van een bouwplaats levert risico's op voor de gezondheid en veiligheid van de bouwvakkers. De lichamelijke belasting van het lopen door onverhard en ongelijk terrein is groter dan op een vlakke ondergrond. Op onverhard en ongelijk terrein kunnen vaak geen (krui)wagens en andere transportmiddelen met wielen gebruikt worden. Hierdoor moet er veel meer handmatig getild wordt dan nodig is. Daarnaast levert ongelijk terrein struikel- en valrisico's op.

Efficiency effecten:
Er zijn vanzelfsprekend kosten verbonden aan het uitleggen van het werkpad. Het pad kan echter tijdens het gehele bouwproces van ruwbouw tot afbouw gebruikt worden. In het dagelijks gebruik kan er door de verbeterde mogelijkheid om transportmiddelen met wielen te gebruiken veel sneller gewerkt worden. 

Randvoorwaarden

Technische:
Geen

Organisatorische:
Geen


Laatste update informatie: 4 mei 2009