Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.

Sluit

Afzuigsysteem voor asfaltfrezer

Algemeen

Beschrijving:
Bij het frezen van asfalt komt het nodige stof vrij met daarin minuscule, maar schadelijke kwartsdeeltjes. Deze kunnen in het ergste geval leiden tot longsilicose ofwel stoflongen. Door een afzuiging op de machine te bouwen en de walskast en de transportband optimaal af te dichten wordt het stof afgevoerd naar de bovenkant van de lange transportband.

Arboverbetering:
Het frezen is schoner en veiliger gemaakt doordat het stof wordt afgevoerd naar de bovenkant van de lange transportband en de machinist niet langer het stof inademt.

Introductiejaar:
2004 prototype

Fabrikant:
Wirtgen
Werkendam
Tel: 0183 - 449 237
info@wirtgen.nl
www.wirtgen.nl

Leverancier:
Wirtgen
Werkendam
Tel: 0183 - 449 237
www.wirtgen.nl

Prijsindicatie:
Meerprijs om bestaande machine met afzuiging uit te voeren is afhankelijk per machine minimaal Euro 12.000 en maximaal Euro 30.000.

Technisch

Productomschrijving:
Van de kast waarin de freeswals is gemonteerd en de onderste transportband, samen met de overgang tussen beide transportbanden, zijn de afdichtingen geoptimaliseerd waardoor het stof minder snel vrij kan komen. Door het inschakelen van een ventilator, waarvan de aanzuigzijde boven de onderste transportband is gemonteerd, ontstaat een onderdruk in de walkast en de transportband. Hierdoor kunnen de schadelijke stoffen zich niet verspreiden. In combinatie met het grote volume zorgt deze onderdruk er vervolgens voor dat het stof in de walskast en in de ruimte van de onderste transportband via een slang wordt verplaatst naar het einde van de lange band.

Gebruik:
Bij het frezen van asfalt of beton. Om onder de wettelijke norm voor blootstelling aan kwartsstof te blijven is dit noodzakelijk vanaf 1.00 meter voorlader.

Specificaties:
- Onderdruk 30-100 Pascal
- Slangdiameter minimaal 30cm
- Hydraulisch aangedreven ventilator met regelbare snelheid

Effecten

Arbo effecten:
De machinisten worden niet langer blootgesteld aan het kwartsstof doordat het stof wordt afgevoerd naar de bovenzijde van de lange transportband.

Efficiency effecten:
Geen

Randvoorwaarden

Technische:
Hydraulische pomp is noodzakelijk om de motor van de ventilator aan te drijven.

Organisatorische:
Geen


Laatste update informatie: 11 mei 2009