Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.

Sluit

Absorptie balancer

Algemeen

De absorptie balancer is een verrijdbaar frame waaraan een pneumatische hand- of boorhamer opgehangen kan worden en dat zo zonder te tillen kan worden gebruikt.

Arboverbetering:
In de absorptie balancer worden de zware pneumatische boorhamers opgehangen zodat deze zonder te tillen kunnen worden gebruikt. Doordat de boorhamers niet meer met de hand worden getild, zullen de trillingen ook minder worden doorgegeven aan het handen en armen.

Introductiejaar:
2009

Fabrikaat:
Dehaco Absorptie Balancer DM-DVA12

Leverancier:
Dehaco BV
Lisserbroek tel.: 0252-417950
www.dehaco.nl
info@dehaco.nl

Prijsindicatie:
Euro 2.950,- excl. BTW
Accessoires: Euro 970, excl. BTW

Technisch

Productomschrijving:
Dit hulpmiddel  is een eenvoudig verrijdbaar frame voorzien van een balancer waarin een boorhamer kan worden opgehangen. Het frame is voorzien van twee wielen en twee handvatten voor het gemakkelijk verplaatsen. De giek van het hulpmiddel is verstelbaar in hellingshoek en hoogte.

Gebruik:
Dit hulpmiddel is bedoeld om toegepast te worden met een sloop- of boorhamer. De gebruiker bedient op normale wijze dit gereedschap maar hoeft het gewicht van het gereedschap niet te dragen.  De boorhamer wordt voordat met de werkzaamheden wortd begonnen bevestigd aan het ophangoog van de balancer. De balancer wordt vervolgens ingesteld op het gewicht van de boorhamer, daarna kan de hellingshoek en hoogte van de giek versteld worden zodat de boorhamer op de juiste plek kan worden gebruikt. Gemeten is dat de hoeveelheid hand-armtrillingen bij de gebruiker met 50% gereduceerd wordt bij gebruik van de absorptie balancer.

Specificaties:
- Gewicht: 180 kg
- Doorsnede wielen: 400 mm
- Bereik: Rotatie steel (rechts & links) 90 graden Rotatie bovenwagen 360 graden
  (doorlopend)
- Max. gewicht sloophamer incl. adapter 23 kg 23
- Max. hellingshoek 15 graden
- Afmetingen in bedrijf: Werkbereik 0-200 cm; Maximale werkhoogte ca. 250 cm
- Afmetingen bij transport: L x B x H:  2000 x 750 x 800 mm

Effecten

Arbo effecten:
In de absorptie balancer worden de zware pneumatische boorhamers opgehangen zodat deze zonder te tillen kunnen worden gebruikt. Doordat de boorhamers niet meer met de hand worden getild, zullen de trillingen ook minder worden doorgegeven aan het handen en armen.

Efficiency effecten:
Doordat er bij het werken met de absorptie balancer minder vermoeidheid en minder trillingen optreden, kan er langer achtereen zonder pauze gewerkt worden.

Randvoorwaarden

Technische:
Een verharde ondergrond is nodig voor te transport van de absorptie balancer

Organisatorische:
De gebruiker moet afhankelijk van het soort werk en de gebruikte hamers gebruik maken van gehoorbescherming, handbescherming, oogbescherming en veiligheidschoenen.


Laatste update informatie: 28 januari 2010